Windows 7 kullananlar ne yapmalı?

Windows 7 kullananlar ne yapmalı?

Microsoft, 22 Ekim 2009'da yayımlandığında Windows 7 için 10 yıllık ürün desteği sağlama taahhüdünde bulunmuştu. Bu 10 yıllık süre sona erdi. Peki şimdi windows 7 kullananlar ne yapmalı?

Microsoft, 2009'da yayınladığı Windows 7 için 10 yıllık destek taahhüdünde bulunmuştu. 14 ocak 2020 itibariyle bu destek bitti. Microsoft her ne kadar Windows 7'ye desteği kaldırdığını belirtse de çoğu iş dünyasında olmak üzere milyonlarca windows 7 kullanıcısı olabilir. Peki Windows 7 kullananlar bilgisayarlarını nasıl koruyacak? 

The Guardian sitesinden Jack Schofield'in bir önerisi var. Bu öneri de uygulamaları sık sık güncellemek. Windows 7'ye destek kalksa da kullandığınız uygulamalar şirketler tarafından halen destekleniyor olabilir. Google "Windows 7 için çalışan Chrome'lara 15 temmuz 2021'e kadar destek vermeyi sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı.

Ayrıca kötü amaçlı yazılım ürünleri genelde eski işletim sistemlerini hedeflemez. Bu da nispeten daha az hedef tahtasına oturmasına neden oluyor. Fakat BBC'ye konuşan bir siber güvenlik uzmanı "Fakat" diyor "yine de bankalar, istihbarat kurumları ve hastaneler gibi hassas verilerle çalışanlar sistemlerini güncellemeli." 

The Guardian'dan Jack Schofield "kötü amaçlı yazılımlar barındırabilecek web sayfalarından, uygulamalardan kaçınarak windows 7'nin ömrünü uzatabilirsiniz" diyor. Buna ekstra olarak siber güvenlik yazılımları edinmeyi öneriyor. "Bu tarz siber güvenlik uygulaması sizin şüpheli yazılım barındıran sitelerle temasınızı ve kötü niyetli yazılımlardan koruyacaktır." diyor jack. 

Sisteminizi değiştirmek istiyorsanız Windows alternatifleri olan Linux veya ücretsiz işletim sistemlerini tercih edebilirsiniz. Ubuntu, sıradan kullanıcının kolaylıkla kullanabileceği ücretsiz bir alternatif olarak öne çıkıyor. 

windows Microsoft