Pek çok kişi WhatsApp kullanıyor ama çok az kişi bunu biliyor: İşte o özellik!

Teknoloji Haberleri WhatsApp Business WhatsApp
Pek çok kişi WhatsApp kullanıyor ama çok az kişi bunu biliyor: İşte o özellik!

Dünya üzerinde pek çok kişi tarafından akıllı telefonlarda WhatsApp uygulaması kullanılıyor. Bu uygulamanın geliştirdiği uygulamalardan birisi olan WhatsApp Business'i ele aldık. Peki, WhatsApp Business nedir? WhatsApp Business özellikleri nelerdir?

Dünya genelinde yaklaşık olarak 2 milyar kullanıcıya sahip olan ve en popüler mesajlaşma uygulaması olarak ifade edilen WhatsApp, işletmeler için Whatsapp Business adlı bir uygulamayı geçtiğimiz dönemlerde hizmete açmıştı. Bu yazımızda WhatsApp Business'ı inceleyeceğiz...

WHATSAPP BUSİNESS NEDİR?

WhatsApp Business, küçük işletme sahipleri düşünülerek geliştirilmiş olan Android ve iPhone’da kullanmak üzere ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz bir uygulama olarak ifade edilir.

WhatsApp Business, mesajları otomatik hale getirmeyi, sıralamayı ve hızlı bir biçimde cevaplamayı hedefleyen araçlar sunarak müşteriler ile iletişime geçmeyi daha kolay bir hale getirir. Bununla kalmayan uygulama, aynı WhatsApp Messenger gibi görünecek ve çalışacak bir şekilde tasarlanmıştır. Mesajlaşmaktan fotoğraf gönderme işlemine dek, yapmaya alışık olunan tüm işlemler için WhatsApp Business tercih edilebilir.

WhatsApp Business

Şu anda uygulamada sunulan bazı özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

İşletme profili: Şirketin adresi, e-postası ve web sitesi gibi önemli bilgileri listelemenizi sağlar.

Etiketler: Sohbetlerinizi ve mesajlarınızı düzenlemenize ve kolayca bulmanıza yardımcı olur.

Mesajlaşma araçları: Müşterilere hızlı bir şekilde yanıt vermenize imkan tanır.

WhatsApp Business sayesinde işletme sahipleri, hem şahsi WhatsApp hesaplarını hem de şirket hesaplarını tek bir cihaz üzerinden kontrol edebilecek. Yani şirket sahipleri, aynı telefonda hem WhatsApp hem de WhatsApp Business'ı kullanabilecek.

WhatsApp Business'i işletmelerin tercihi haline getiren bir diğer özellik ise, kurumsal kimliklerini, müşterilerine daha kolay ulaştırabilmelerini sağlaması. İşletme profilinizi istediğiniz gibi özelleştirebilir, logonuzu, adresinizi, haritanızı, mail adresinizi ve web sitenizi müşterilerinize kolayca sunabilirsiniz.

Müşterileri etiketlerle kategorize edebilme, otomatik yanıtlar ve mesajlar oluşturabilme. WhatsApp durumunuza göre müşterilerinize bildirim ve otomatik mesajlar gönderebilme gibi özellikler. Bunlar WhatsApp Business’i işletmelerin öncelikli tercihi haline getiriyor.

WHATSAPP BUSİNESS NASIL İNDİRİLİR?

WhatsApp Business uygulamasını Google Play Store ve App Store’dan WhatsApp Business’ı nasıl indireceğinizi öğrenebilirsiniz.

WHATSAPP BUSİNESS ÜCRETLİ Mİ?

WhatsApp işletme hesabının ücretli olup olmadığı, bu uygulamaya dair en çok merak edilen konuların başında gelir. WhatsApp işletme hesabı açmak için herhangi bir tutar ödemenize gerek yoktur. WhatsApp Business uygulamasını iOS ya da Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonunuza ücretsiz olarak indirip hesabınızı oluşturarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Yani kısaca herhangi whatsapp işletme hesabı ücreti olmadığını söyleyebiliriz.

Kaynak: Haber Global TV