Twitter hesabı nasıl kapatılır?

Twitter hesabı nasıl kapatılır?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'sosyal medya' çıkışının ardından Twitter'da hesap kapatma ve hesap silme akımı başladı. Peki Twitter hesabı nasıl silinir? Twitter hesabı nasıl dondurulur? İşte yanıtı..

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Twitter'dan yaptığı açıklamda sosyal medyaya  ve kullanımına bir takım eleştiriler yönelterek "Sosyal medyanın temiz kullanımı sağlanasıya, konuyla ilgili kanuni düzenleme TBMM’de yapılasıya kadar şahsen sosyal medya hesaplarımı tümden askıya alıyor; duruşumu, düşüncemi, tarafımı, tavrımı, tercihimi ve tepkimi alenen ilan ediyorum" dedi. Bu açıklamanın ardından Twitter'da hesap kapatma ve hesap silme akımı başladı. Peki Twitter hesabı nasıl silinir? Twitter hesabı nasıl dondurulur? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

TWİTTER'DA HESAP DONDURMA, HESAP SİLME NASIL YAPILIR? 

Hesap, devre dışı bırakıldığında, ekran adınız, kullanıcı adınız ve herkese açık profiliniz dahil olmak üzere Twitter hesabınız artık twitter.com, iOS için Twitter veya Android için Twitter'da görüntülenemez.

Kullanıcıların, devre dışı bırakılan hesapları tekrar etkinleştirmek üzere giriş yapmaları için 30 gün süreleri bulunuyor. Kullanıcılar, hesaplarını devre dışı bıraktığı tarihin üstünden 30 gün geçtiyse, hesaplarını tekrar etkinleştiremiyorlar.

Twitter hesabı nasıl devre dışı bırakılır?

1- Profil simgesinin altında, açılır menüden ayarlar ve gizlilik öğesine tıklayın.

2- Hesap sekmesinde, sayfanın altındaki hesabımı devre dışı bırak öğesine dokunun.

3- Hesabı devre dışı bırakmaya ilişkin bilgileri okuyun ve ardından Kullanıcı adını devre dışı bırak öğesine tıklayın.

4- İstendiğinde şifrenizi girin ve Hesabı devre dışı bırak butonuna tıklayarak ilerlemek istediğinizi onaylayın.

TWİTTER HESABINI TEKRAR ETKİNLEŞTİRME

1- Twitter.com üzerinde twitter.com/login adresini ziyaret edin ya da iOS veya Android için   Twitter uygulamanızı açın.
2- Giriş kimlik bilgilerinizi girin.
3- Giriş yapmadan önce hesabınızın yeniden etkinleştirilmesini onaylamanız istenen bir bildirim görürsünüz.
4- Hesabınızı yeniden etkinleştirmeyi seçerseniz anasayfa zaman akışınıza yönlendirilirsiniz. Tweet, takipçi, beğeni vb. öğelerin tamamen geri yüklenmesinin biraz zaman alabilir.

twitter