Twitter, çalışanlarına süresiz evden çalışma izni verdi

koronavirüs

Koronavirüs salgını döneminde çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu getiren teknoloji şirketi Twitter, isteyen çalışanlarının salgın atlatıldıktan sonra da evden çalışma sistemine devam edebileceğini açıkladı.

Koronavirüs salgını sonrası ofislerini geçici süre ile kapatma kararı alan Twitter, evden çalışma sistemiyle ilgili yeni bir karar aldı. BuzzFeed News'in haberine göre Twitter CEO'su Jack Dorsey, salı günü çalışanlarına bir e-posta gönderdi ve kovid-19 pandemisi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar kalktıktan sonra dahi isterlerse evden çalışabileceklerini bildirdi. Söz konusu mesajda, "Ofisleri açmak bizim kararımız. Gelip gelmemek ya da ne zaman gelecekleri ise çalışanlarımızın kararı" ifadeleri yer aldı. 

"ÖNCELİĞİMİZ TOPLULUĞUMUZUN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK"

Bir Twitter sözcüsünün BuzzFeed News'e verdiği demeçte, "Evden çalışma modeline geçen ilk şirketlerden biri olduğumuz andan itibaren buna nasıl yaklaştığımız konusunda çok dikkatli olduk. Bu yaklaşıma bağlı kalmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz halkımızın ve topluluğumuzun güvenliğini sağlamak" dedi.

Twitter çalışanları, mart ayından bu yana evden çalışıyor. ABD'li sosyal medya devinin ardından Facebook, Microsoft, Google ve Amazon da dahil olmak üzere diğer bazı teknoloji şirketleri de evden çalışma modeline geçiş yapmıştı.

twitter evden çalışma koronavirüs