TEKNOFEST 2019 başladı mı? Teknofest nerede, giriş ücretli mi?

Geçen yıl 500 binden fazla kişinin katıldığı TEKNOFEST'in kapıları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımıyla bugün açıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle gerçekleştirilecek TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerini bekliyor.

YARIŞMALAR VE GÖSTERİLER REKOR SEVİYEDE İLGİ GÖRDÜ

Festival kapsamında 19 farklı kategoride düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları; Dünya Drone Kupası, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hackİstanbul 2019, Solo Türk ve Türk Yıldızları nefes kesen gösterileri, dikey rüzgar tüneli, planetaryum, havacılık gösterileri, atölye çalışmaları, jandarma emniyet özel gösterileri, Atak Helikopteri Harmandalı, sergiler, konserler ve çok özel sürpriz etkinlikler gerçekleştirilecek. 

TEKNOFEST'te 81 il, 122 ülkeden 17.373 takımdan 50 bin başvuru arasından 10 bin finalistin belirlendiği 19 kategori rekor seviyede ilgi gördü. 

TOPLAMDA 2 MİLYON LİRADAN FAZLA ÖDÜL 

TEKNOFEST kapsamında gerçekleşen teknoloji yarışmalarında kazanan takımlar, toplamda 2 milyon TL'nin üzerinde bir ödül kazanacak. Yarışmacı takımlara malzeme desteği ve teknik danışmanlık da sunulacak. 

TEKNOFEST GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?

Teknofest 2019'daki gösterilere, aktivitelere, seminerlere katılım ve Uluslararası Girişim Fuarı'nı ziyaret ücretsiz olup herkese açıktır.

13 yaşından küçük ziyaretçiler alana öğretmen veya velileri ile kabul edilecektir.

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan TEKNOFEST'e bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor. 

TEKNOFEST 2019 KAPSAMINDA ŞU YARIŞMALAR BULUNUYOR:

"Uçan Araba Tasarım Yarışması, Akıllı Mekanlar Hackathon Yarışması, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması, Roket Yarışması, Savaşan İHA Yarışması, Robotik Fetih 1453 Yarışması, Yapay Zeka Yarışması, Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım Yarışması, Sürü İHA Yarışması, İnsansız Hava Aracı Yarışması, Model Uydu Yarışması, Efficiency Challenge Robo Taksi Yarışması, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Robotik Yarışmaları, Turbo Fan Motor Tasarım Yarışması, Hackİstanbul, Travel Hackathon, World Drone Cup ve Take Off yarışmaları."  

Yarışmalara ortaokul, lise, üniversite takımları ve profesyoneller katılabilecek ve katılımcılar, geleceğin teknoloji ürünlerini geliştirecek.