Sony'den PS5 özrü: "Yakın zamanda daha çok konsol satışa çıkacak"

Sony'den PS5 özrü: "Yakın zamanda daha çok konsol satışa çıkacak"

Sony, PlayStation 5 ön siparişlerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle teknoloji tutkunlarından özür diledi. Şirket, yakın zamanda daha çok konsolun satışa çıkacağı sözünü verdi...

Oyunseverlerin uzun süredir merakla beklediği yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, ön sipariş aşamasında yaşanan kaos nedeniyle piyasaya sıkıntılı giriyor. 

Sony'nin aldığı önlemlere rağmen perakende sitelerinde satışa çıkan ürünler hızla tükendi, ön sipariş hakları karaborsaya düştü. Durum böyle olunca da pek çok kişi, sipariş veremedi. Tabii ki eleştiri okları, hemen Sony'ye döndü. Şirket, çıkış zamanını önceden bildirmediği için kıyasıya eleştirildi.

Japon devi, başarısız olan ön sipariş süreci için özür dilerken birkaç gün içinde yeni konsolların ön siparişe çıkacağına ve perakende firmalarının da bu tarihleri duyuracağına söz verdi.

PLAYSTATION'UN TÜRKİYE SATIŞ FİYATI KAÇ LİRA?

PlayStation 5'in fiyatı 499,99 dolar, PlayStation 5 Digital Edition'ın fiyatı ise 399,99 dolar olacak. Bu fiyatlara vergiler dahil değil. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün aktardığına göre, bu fiyatlara yüzde 50 gümrük vergisi, yüzde 20 ÖTV ve yüzde 18 KDV eklenecek. Vergilerle beraber PlayStation 5'in Türkiye fiyatının 7 bin 522 TL olması bekleniyor. Yine Bingöl'ün aktardığına göre, PlayStation 5 euro üzerinden Türkiye'ye girerse fiyatı vergiler dahil 8.876,50 TL olacak.

sony Playstation 5 PS5