Koronavirüs Mobil Dünya Kongresi'ni iptal ettirdi

Koronavirüs Mobil Dünya Kongresi'ni iptal ettirdi

Yaklaşık 100 binden fazla kişinin katılması beklenen Mobil Dünya Kongresi (MWC) iptal edildi.

İspanya'nın Barselona kentinde 24-27 Şubat tarihlerinde yapılması beklenen MWC 2020 etkinliğine ilişkin GSM Birliği telekonferans düzenledi. GSMA Yönetim Kurulu Toplantısı'ndan Mobil Dünya Kongresi'nin iptal edildiği kararı çıktı. 

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

ŞİRKETLER KORONAVİRÜS TEHDİDİNE KARŞI KATILMAMA KARARI ALMIŞTI

"Çalışanlarının ve müşterilerinin güvenliği" gerekçesiyle kamu sağlığını tehdit eden yeni tip koronavirüs salgınına karşı MWC'ye katılmayacağını açıklayan LG, Ericsson, Nvidia, Amazon, Sony, NTT Docomo, Gigaset, Umidigi, Intel ve Vivo'ya, Facebook ve Cisco da dahil omuştu.

Koronavirüs salgınına karşı bu zamana kadar MWC'de bazı önlemler açıklayan GSMA, Çin'in Hubey eyaletinden gelenlerin Barselona'daki fuar alanına alınmayacağını ve Çin'den gelenlerin de 14 gün öncesine kadar Hubey'de bulunmadıklarını kanıtlayan belgeleri göstermek zorunda olduklarını duyurmuştu.

Öte yandan MWC'de, konferans salonlarında her konuşmacıda mikrofonun değiştirmesi kararını alan GSMA, koronavirüs salgınına karşı katılımcılara "el sıkışarak selamlaşma yapılmaması" gibi bazı tavsiyelerde bulunmuştu.

Mobil Dünya Kongresi MWC