Is this my first tweet ne demek?

Is this my first tweet ne demek?

Twitter'da son dönemde çokça karşılaştığımız 'is this my first tweet'in anlamı ne? Neden son zamanlarda bu şekilde tweetleri çok görüyoruz?

Twitter'da özellikle bazı gönderilerin altındaki yorumları okurken, konudan tamamen alakasız şekilde ve sıklıkla görmeye başladığımız "ist this my first tweet" yazan tweetler merak konusu. Neden son zamanlarda bazı kullanıcıların böyle tweetler attığı, bunun ne anlama geldiği ve neden bu tarz tweetleri son yıllarda sıklıkla gördüğümüz sorusunun cevabı aslında çok basit.

Bu, twitter'ın fake yani sahte hesapları kapatmaya başlaması ve düzenli olarak sahte hesap denetimi yapmasıyla alakalı bir durum. Özellikle fake yani sahte hesapların, sıfır takipçili, kendine ait yazılmış tweeti olmayan, sadece takip ettiği hesapların tweetlerine retweet eden görüntüsü, twitter botlarının hemen hesabı incelemeye almasına, sahte olduğunu tespit ettiği anda da hesabı kaldırmasına neden oluyor.

Bu nedenle sahte hesapların sahipleri çareyi bot'u attıkları bu tweetle kandırmakta buluyor. Yeni açılmış veya bir süredir var olan sahte hesaplardan otomatik olarak gönderilen bu mesajla sahte hesap sahipleri, fake hesaplarını twitter botlarının otomatik denetiminden kaçırıyor. Ayrıca otomatik mesaj olduğunun da botlar tarafından anlaşılmaması için de "is this my first tweet 785"te olduğu gibi mesajın sonuna bir de rakam ekliyor. Bunu düzenli olarak rakamı değiştirerek atan hesaplar, sanki ara ara tweet atıyormuş izlenimi yaratarak (rakam sürekli değiştiği için bot bu mesajların aynı içerikte olduğunu tespit edemiyor) denetimden kurtuluyor. Böylece sahte hesap kapatılmaktan kaçıyor. Türkiye'de şu anda 'is this my first tweet' şeklinde atılan tweet sayısı saatte 110'dan fazla.

Genellikle bu hesaplar aynı denetimden kaçmak için artık yine fake olan başka bir hesabın da kendisini takip etmesini sağlıyor.