iPhone 12'nin çıkış tarihi ertelendi

iPhone 12'nin çıkış tarihi ertelendi

iPhone kullanıcıların merakla beklediği iPhone 12, eylül tanıtımında gösterilmedi. Peki koronavirüs nedeniyle geciken iPhone 12 ne zaman çıkacak?

Dünyaca ünlü teknoloji devlerinden biri olan Apple, yeni cihazları ve dijital hizmetlerini kullanıcılarına tanıttı. Apple için yılın en önemli tanıtım ayı olan Eylül ayı etkinliği yeni iPhone 12 bekleyenler için hayal kırıklığıyla bitti. Apple’ın tanıtım etkinliğinde Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, yeni iPad ve yeni iPad Air sahne aldı. Ayrıca Apple'ın yeni abonelik servisi Apple One da etkinlikte gösterildi. ABD’li şirketin genel merkezi Apple Park’ta düzenlenen ve koronavirüs nedeniyle online olarak gerçekleştirilen özel etkinlikte iPhone 12 tanıtılmadı. Peki iPhone 12 ne zaman çıkacak? iPhone 12'nin fiyatı ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...

APPLE WATCH SERİES 6

Apple Watch Series 6, kandaki oksijen (Blood O2) seviyesini ölçecek. Böylellikle kullanıcılar 15 saniye içinde kandaki oksijen seviyesini öğrenecek. Apple ayrıca astım ve kalp rahatsızlıkları için de işbirlikleri yaptığı açıkladı.  Apple Watch Series 6'nın başlangıç fiyatı 3 bin 799 TL olarak açıklandı.

iPhone 12'nin çıkış tarihi ertelendi - Resim : 1

APPLE WATCH SE 

Apple'ın diğer iPhone modellerine göre daha uygun fiyatla sunduğu iPhone SE serisini akıllı saatlere taşıyan Apple Watch SE için başlangıç fiyatı 279 dolar olarak açıklandı. 18 Eylül Cuma gününden itibaren satışa çıkacak olan Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE, ilk olarak 12 ülkede kullanıcılara sunulacak. Bu ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor.

Apple Türkiye'nin internet sitesinde yerini alan Apple Watch SE'nin Türkiye'deki başlangıç fiyatı 2 bin 699 TL olarak belirlendi.

iPhone 12'nin çıkış tarihi ertelendi - Resim : 2

APPLE ONE 

Apple'ın duyurduğu bir diğer yeniliği ise Apple One. Apple'ın yeni abonelik sistemi Apple One’da Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+ ve Apple Fitness+ servislerinin hepsi bir arada sunulacak. 

Apple One’ın aylık abonelik ücretleri ise bireysel üyeliği 14.95 dolar, aile üyeliği 19.95 dolar ve premier üyelik paketi ise aylık 29.95 dolar olarak belirlendi.

ABD'li şirketin bu yeni hizmetinde 30 günlük ücretsiz deneme süresi de olacak.

iPhone 12'nin çıkış tarihi ertelendi - Resim : 3

8. NESİL iPAD 

Apple’ın tanıttığı bir diğer ürün ise 8. nesil iPad oldu. Bir önceki nesle göre 2 kat hızlı olan yeni iPad’de A12 Bionic işlemci bulunuyor. 10.2 inçlik retina ekranla gelen yeni iPad, 10 saatlik pil ömrüyle kullanıcılarına hizmet verecek.

Bugünden itibaren ön siparişe açılan ve 18 Eylül Cuma günü satışa çıkacak olan yeni iPad’in başlangıç fiyatı ise 329 dolar olarak duyuruldu. Yeni iPad'in Türkiye'deki başlangış fiyatı ise 3 bin 199 TL olarak belirlendi.

iPhone 12'nin çıkış tarihi ertelendi - Resim : 4

iPHONE 12 NE ZAMAN ÇIKACAK? 

Bu ürünler arasında ise en çok merak edilen şey iPhone 12'ydi. iPhone 12'nin tanıtılmayacağına dair etklinlik öncesinde iddia edilse de kullanıcılar etkinlikte iPhone 12'nin tanıtılmasını bekliyordu. Apple koronavirüs nedeniyle geciken iPhone 12'yi özel etkinlikte tanıtmadı. Apple, iPhone 12'nin çıkış tarihini ekim ayına erteledi. iPhone 12'nin fiyatının 800 dolar civarında olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV

iPhone 12 apple