iPhone 11 Türkiye'ye ne zaman gelecek?

iPhone 11'lerin fiyatı belli oldu. En ucuz iPhone 11 7 bin 900 liraya yakın bir fiyatta olacak. Peki iPhone 11, Pro ve Pro Max Türkiye'ye ne zaman gelir? Mağazalarda ne zaman satışa sunulur? İşte yeni iPhone'un Türkiye'ye tahmini geliş tarihi...

iPhone 11 Türkiye'ye ne zaman gelir? iPhone 11'in pahalı telefonlarda ÖTV'nin yüzde 25'ten yüzde 50'ye çıkarılması sonrasında astronomik hale gelen 8 bin liraya yaklaşan fiyatına rağmen Türk cep telefonu kullanıcıları bu sorunu peşine çoktan düştü bile. Apple ABD'de gerçekleştirdiği yeni iPhone'ların lansmanında spesifik olarak hangi ülkede telefonların ne zaman piyasaya çıkacağını prensip olarak açıklamıyor. Fakat geçmiş tecrübeler telefonun Türkiye'ye geliş tarihi konusunda az çok bize bir fikir veriyor.

iPHONE 11 TÜRKİYE'DE NE KADARA SATILACAK

Şimdi önceki iPhone'ların lansman ve Türkiye'de pazara giriş tarihlerine şöyle bir göz atalım.
iPhone 7'den başlayalım. 7 Eylül'de lansmana çıkan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar 9 Eylül'de ABD'de satışa sunulmuş ve 16 Eylül'de sevkiyatlara başlamıştı. iPhone 7 ve 7 Plus'ların Türkiye'de çıkış tarihi ise 14 Ekim olmuştu.
Bir sonraki seri olan iPhone 8 ve iPhone X'lerin lansmanı ise 12 Eylül'e yapılmıştı. iPhone 8 ABD'de 22 Eylül'de satışa sunulmuş, aynı anda lansmanı yapılan iPhone X ise 3 Kasım'da piyasaya çıkmıştı. iPhone 8'in Türkiye'ye geliş tarihi ön siparişte 13 Ekim, mağazalarda ise 20 Ekim olmuştu.
iPhone X ise 24 Kasım'da Türkiye'de satışı çıktı.
iPhone XS ve XR'ın lansmanı da yine önceki iPhone'lar gibi 12 Eylül'de yapıldı. 14 Eylül'de ön siparişe çıkan cihazlar 21 Eylül'de ise 34 ülkede satışa sunuldu. Türkiye'ye geliş tarihi ise 24 Kasım oldu.

iPhone 11, Pro ve Max TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK

Peki yeni iPhone yani iPhone 11, Pro ve Pro Max Türkiye'ye ne zaman gelecek? Geçmiş lansman, ABD'de çıkış tarihleri ve Türkiye'de satışa sunulma tarihleri karşılaştırıldığında 23-24 Kasım 2019'dan sonra yani Kasım ayının son haftasında piyasaya çıkma olasılığı çok yüksek. iPhone 11 serisi telefonların ABD'de ön sipariş alma tarihi 13 Eylül 2019. 20 Eylül 2019'da da mağazalardan satışının başlayacağı tahmin ediliyor.

iPhone 11 fiyat ucuz iPhone türkiye satış