Instagram'dan 13 yaşın altındakilere yasak!

Instagram'dan 13 yaşın altındakilere yasak!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram, 13 yaşından küçüklerin uygulamayı kullanmasını resmen yasakladı.

1 milyardan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan, dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, çocukların sosyal medyanın olumsuz taraflarından korunması adına çok önemli bir adım attı. 

Bugünden itibaren platforma kaydolmak isteyen kullanıcılarından doğum tarihlerini girmelerini isteyecek olan şirket, 13 yaşından küçük kullanıcıların Instagram hesabı açmasını engelleyecek, ancak mevcut kullanıcılara yaşları sorulmayacak.

Instagram'dan 13 yaşın altındakilere yasak! - Resim : 1

Kullanıcılar için gizlilik kontrollerini artıran Instagram, yalnızca takip ettiğiniz kişilerin size mesaj göndermesine, sizi bir gruba eklemesine veya Hikayenizi yanıtlamasına izin verebileceğiniz yeni bir gizlilik seçeneği de sunacak.

Yaş kontrolünün platforma neden bu kadar geç geldiği konusunda açıklamalarda bulunan bir Instagram sözcüsü, "İnsanların bize yaşlarını söylemelerini istemedik çünkü Instagram'ın, kimliğine bakılmaksızın herkesin kendilerini tam olarak ifade edebileceği bir yer olmasını istedik" ifadelerini kullanıyor. 

instagram yasak