Hyperloop insanlı testlere başladı! Saatte 1000 kilometre hıza ulaşacak

Milyarder iş insanı Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin'in Hyperloop projesi insanlı testlere başladı. Sistem tam kapasite ile kullanıma girdiğinde Saatte 1000 km hıza ulaşacak. Hyperloop vagonu 10 ila 15 yolcuya ev sahipliği yapacak.

Bilim dünyası tarafından 'beşinci ulaşım şekli' olarak ifade edilen en son teknoloji 'Hyperloop' sistemi için çok önemli bir adım daha atıldı.   

BBC'de yer alan habere göre, Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin'in hyperloop projesi insanlı testlere başladı. Aynı habere göre, hyperloop iki yolcu ile 500 metrelik mesafe kat edildi. Araç test sırasında saatte 172 kilometre hıza ulaştı.

Hyperloop insanlı testlere başladı! Saatte 1000 kilometre hıza ulaşacak - Resim : 1

ABD’nin Las Vegas şehrinde yapılan testlerde Virgin Hyperloop’un Baş Teknoloji Uzmanı Josh Giegel ve Müşteri Deneyimi Direktörü Sara Luchian yer aldı.

Proje Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem, testler sonrası yaptığı açıklamada, “Gözlerimin önünde bir tarihe tanıklık ediyor olmanın hazzını yaşadım” dedi.

Sistem tam kapasite ile kullanıma girdiğinde Saatte 1000 km hıza ulaşacak. Hyperloop  vagonu 10 ila 15 yolcuya ev sahipliği yapacak.  Önümüzdeki yıllarda Abu Dhabi Dubai arasında sefer yapacak olan sistem tren ile 1 saat 40 dakika süren yolculuğu 12 dakikaya düşürecek.

Hyperloop insanlı testlere başladı! Saatte 1000 kilometre hıza ulaşacak - Resim : 2

Daha önce 400’ü aşkın insansız test uygulanan Hyperloop için 500 milyon dolar yatırımla bir test ve onay merkezi kuruldu. Söz konusu merkezde sistemin güvenliği konusunda veriler toplanmasını sağlayacak.

Şirketin yaptığı öngörülere göre sistemin güvenlik onayını 2025 yılına kadar alması, 2030 yılında da ticari operasyonlarına başlaması bekleniyor.