Google'ın eski çalışanı açıkladı: "Yapay zekalı silahlar savaş başlatabilir"

Google'ın eski çalışanı açıkladı: "Yapay zekalı silahlar savaş başlatabilir"

Google'ın eski çalışanı Laura Nolan, yapay zekalı silahların neden olabileceği tehlikeler nedeniyle görevinden ayrılmıştı. Loran, yaptığı açıklamalarla bu sistemi eleştirerek dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl ABD askeri drone teknolojisini geliştirmek için Google tarafından yönlendirilen ve bunu protesto etmek için görevinden istifa eden Laura Nolan, insanlar tarafından kontrol edilemeyen yapay zekalı silahların yasaklanmasını istedi.

Nolan, katil robot olarak tanımladığı bu teknolojinin kimyasal silahların kontrolüne ilişkin uluslararası antlaşmalar kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.  

Google'ın eski çalışanı yapay zekalı robotların programlanmadığı şekilde cinayetler işleyip felakete neden olabileceğine dikkat çekti. Nolan, 'Katil Robotları Durdurma Kampanyası'na katılarak New York ve Cenova'da Birleşmiş Milletler (BM) diplomatlarını olası riskler hakkında uyardı. Nolan, gelişmiş savaş silahlarının insan kontrolünde olması gerektiğine dikkat çekerek, yapay zekalı silahların ayırım yapmadan katliam yapabileceği konusunda uyarılarda bulundu. 

Nolan, otonom silahların tamamen yasaklanmasını söylemediğini dile getirirken, bu silahlar yerine insan kontrolü ile çalışan teknolojilerin kullanılması gerektiğini açıkladı. 

Google savaş