Google'de tam boyut görsel arama neden yok?

Google'de tam boyut görsel arama neden yok?

Google, görsel aramasında tam boyut görsel arama seçeneğini kullanıcılara haber vermeden ve henüz bilinmeyen bir nedenle kaldırdı. Peki tam boyut görsel arama nasıl yapılır? Tam boyut görsel aramanın bir yolu var mı?

Her Google Görseller aramasının üstündeki araç çubuğunda, boyut, renk, kullanım hakları, resmin türü ve yüklendiği tarih dâhil olmak üzere çeşitli filtreler bulunuyor.
Her Google Görseller aramasının üstündeki araç çubuğunda, boyut, renk, kullanım hakları, resmin türü ve yüklendiği tarih dâhil olmak üzere çeşitli filtreler bulunuyor. Bu filtreler, ölçütlerinize uyan bir görsel bulmak için aramanızı daraltıp aradığınız görseli bulmanızı kolaylaştırıyor.

Son birkaç gün içinde Google, görsel arama özelliğini fotoğraf boyutuna veya minimum çözünürlüğe göre filtreleme seçeneğini kaldırdı. Bu seçenekler, Google Görseller'de birkaç yıl boyunca bu araç çubuğunda yer alıyordu. Google 'ın bu filtreleri neden kaldırdığı ise henüz belli değil. 

Google, bu özelliği tamamen kaldırmak yerine değiştirmek istiyor olabilir ve bu yüzden de "geçici" bir süreliğine bu filtreleri yayından kaldırmış olabilir ancak şimdilik bundan emin değiliz. Neyse ki bu filtrelerin kaldırılmasından etkilenmemenin bir yolu mevcut. Google 'ın Gelişmiş Görsel Arama özelliğine giderseniz belirli megapiksel sayısından daha büyük boyutlara göre görselleri hâlâ filtreleyebiliyorsunuz ancak burada tam boyuta göre filtreleme özelliği yok. 

Tam boyut arama özelliğinin kaldırılmasına geçici bir çözüm olarak kullanıcılar, belirli bir boyuttaki görüntüleri aramak için aramalarına "imagesize: [piksel] x [piksel]" öneki ekleyebilirler. Örneğin Google Görsellerde "çiçek imagesize: 1080 × 1080" ifadesi aranıyorsa 1080 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip çiçek resimleri arama sonucunda gösterilir.