Google'dan 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel doodle

Google'dan 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel doodle

Dünyaca ünlü arama motoru Google, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü unutmadı. Google Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Doodle'ı ana sayfasına taşıdı.

Önemli günleri unutmayan Google bu kez de 14 Şubat Sevgililer Günü'nü hazırladığı özel bir Doodle ile ana sayfasına taşıdı.

Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. Özel tasarımlı logonun üstüne tıklanarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgilere erişiliyor.

SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

14 Şubat Sevgililer Günü, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda Aziz Valentin Günü olarak bilinir. Sevgililer Günü ise 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizli kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilmiştir.

14 Şubat, günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. 

Kaynak: Haber Global TV

14 Şubat Sevgililer Günü Google teknoloji haberleri