Facebook ve Messenger'ın twitter hesapları hacklendi

Facebook ve Messenger'ın twitter hesapları hacklendi

Bir Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada, Facebook ve Messenger platformlarının resmi hesaplarının saldırıya uğradığını söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren grup, "Facebook bile hacklenebilir. Fakat güvenliği twitter'dan daha iyi" açıklaması yaptı

Facebook'un ve mesajlaşma uygulaması Messenger'ın Twitter ve Instagram hesapları hacklendi. Hesapları ele geçiren hacker grubu, amaçlarının siber güvenlik açıklarını göstermek olduğunu iddia etti.

Facebook'un sosyal medya hesapları cuma günü geçici bir süreliğine bir grup hacker'ın eline geçti. OurMine isimli hacker grubu, Facebook ve Messenger'ın Instagram ve Twitter hesaplarını ele geçirerek "Facebook bile hacklenebilir" paylaşımında bulundu. Sosyal medya devinin Twitter ve Instagram hesapları, daha sonra geri alındı.

Facebook ve Messenger'ın twitter hesapları hacklendi - Resim : 1

Hacker grubu, saldırılarının amacının siber güvenlik açıklarını göstermek olduğunu iddia etti. Ocak ayında da onlarca ABD Ulusal Futbol Ligi (NFL) takımlarının hesapları ele geçirilmişti.

Sosyal medya platformu Twitter da, Facebook ve Messenger'ın resmi hesaplarının saldırıya uğradığını bildirdi. 

Akşam saatlerinde Twitter'da paylaşım sorunu yaşanmışken Twitter'dan Facebook platformuna dönük bir açıklama yapıldı. 

Bir Twitter sözcüsü e-posta aracılığıyla yaptığı açıklamada, Facebook ve Messenger platformlarının resmi hesaplarının saldırıya uğradığını söyledi. 

Sözcü, "Sorundan haberdar olur olmaz, güvenliği ihlal edilmiş hesapları kilitledik ve Facebook'taki ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Facebook ve Messenger'ın Instagram hesapları da hacklenerek OurMine'ın logosu paylaşıldı. Facebook'un kendi web sitesi ise herhangi bir saldırıya uğramadı.

Facebook ve Messenger'ın twitter hesapları hacklendi - Resim : 2

Dubai merkezli bir hacker grubu olan OurMine, geçmişte de şirketlerin ve yüksek profilli insanların hesaplarına saldırılar düzenlemişti. Grup, daha önce Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in, Google yöneticisi Sundar Pichai'nin yanı sıra Netflix ve ESPN gibi şirketlerin de hesaplarını ele geçirmişlerdi.

Saldırılarının amacının, siber güvenlik açıklarını göstermek olduğunu iddia eden hacker grubu, hesaplarını ele geçirdikleri kurbanlarına, güvenliklerini geliştirmeleri için kendi servislerini kullanmaya yönlendiriyor.

facebook