Facebook Türkiye'deki ilk fiziksel yatırımını açıyor

Facebook Türkiye'deki ilk fiziksel yatırımını açıyor

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformlarından biri olan Facebook, Türkiye'deki ilk fiziksel yatırımını gerçekleştiriyor. TOBB ve Habitat işbirliğiyle açılacak olan Facebook İstasyon, dev şirketin Türkiye'deki en büyük girişimlerinden biri olacak

Facebook, 12 Eylül Perşembe günü Türkiye'deki ilk topluluk merkezi "Facebook İstasyon"un açılışını gerçekleştirecek. Bu istasyon aynı zamanda Facebook'un Türkiye'deki ilk fiziksel yatırımı olacak.

 Farklı topluluklar, işletmeler, STK'lar ve gazeteciler için ortak bir çalışma ve bilgi paylaşımı alanı olmayı hedefleyen Facebook İstasyon, Facebook'un Türkiye'deki en büyük girişimlerinden biri olacak. TOBB ve Habitat işbirliğiyle hayata geçirilecek olan Facebook İstasyon'un açılış etkinliğine kamu temsilcileri ve Facebook Türkiye sözcülerinin yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.  

Özellikle kendi işletmelerini kurmak ya da topluluklarını büyütmek isteyen kişilere ihtiyaç duydukları dijital becerilerin öğretileceği merkezde, hayata geçirilecek olan programlarla her boyuttan işletmenin büyümesi ve istihdam artışı yapabilmesi sağlanacak.

Facebook'un start-up garajı olarak tanımladığı istasyonlar dünyanın önemli başkentlerinde bulunuyor. Bunlardan biri de 3 yıl önce Paris'te açılmıştı. Yine Singapur da Facebook'un Startup İstasyonu açtığı bir diğer ülke olmuştu.