Facebook'tan siyah topluma 200 milyon dolar, 2021 sonuna kadar 1,1 milyar dolar yatırım yapılacak

Facebook'tan siyah topluma 200 milyon dolar, 2021 sonuna kadar 1,1 milyar dolar yatırım yapılacak

Facebook, George Floyd cinayeti sonrasında ABD'deki siyah topluma destek olmak için harekete geçti. Şirket, ilk etapta 200 milyon dolarlık bir fonu doğrudan bağışlayacak...

Siyah ABD vatandaşı George Floyd'un beyaz bir polis tarafından boğazına basılarak öldürülmesi sonrasında başlatılan Black Lives Matter (Beyaz Hayatlar Değerlidir) hareketine Facebook'tan da dev bir destek geldi.

Sosyal medya platformu, 2021 sonuna kadar siyahları desteklemek, seslerini duyurabilmek için 1,1 milyar dolar yatırım yapacak.

Bu dev fonun 200 milyon dolarlık kısmı, siyahların sahibi olduğu şirketlere, siyah içerik üreticilerine ve siyahların haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarına doğrudan yardım ve kredi olarak dağıtılacak. 

Facebook'tan siyah topluma 200 milyon dolar, 2021 sonuna kadar 1,1 milyar dolar yatırım yapılacak - Resim : 1

Facebook, ayrıca herhangi bir karşılık beklemeden siyah ve Latin kökenliler için dijital eğitim verecek. 2 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Gelecek 3 yılda da dijital içerik üreten 100 bin kişiye burs verilmesi planlanıyor.

Facebook, çalışanları arasında da siyahlar ve diğer ezilen halklara daha fazla temsil hakkı vermeye hazırlanıyor. Şirketin hedefi, 2023'e kadar toplam çalışan sayısının yarısının bu kesimlerden gelmesi... 

facebook George Floyd