Facebook 'çöpçatanlık' özelliğini ABD'de başlattı

Facebook 'çöpçatanlık' özelliğini ABD'de başlattı

Geçen yıl 'çöpçatanlık' özelliğini Tayland ve Kanada gibi ülkelerde başlatan Facebook, bu yeni özelliğini ABD'de de uygulamaya açtı.

Facebook, geçen yıl farklı ülkelerde başlattığı çöpçatanlık özelliğini geçtiğimiz gün ABD'li kullanıcılarının beğenisine sundu. Sosyal medya devi, kullanıcılarının Instagram hesaplarını Facebook çöpçatanlık özelliğine entegre edebileceğini ve Instagram takipçilerini de 'Gizli Aşk' listelerine (Secret Cruch) ekleyebileceğini belirtti. 

GİZLİ AŞIKLARI ORTAYA ÇIKARACAK

ABD'de kullanıma sunulan 'Çöpçatanlık' özelliği, kullanıcıların Facebook'ta arkadaş oldukları ve özel ilgi duydukları kişilere hesaplarından beğenilerini göstermelerini de sağlıyor. İki sosyal medya arkadaşı birbirlerini 'crush' (aşk) olarak etiketlediğinde özellik her iki tarafa uyarı gönderiyor. Facebook, 'çöpçatanlık' özelliği sayesinde gerçekleştirilecek aktivitelerin kullanıcıların profillerinde veya sayfalarında herkese açık bir şekilde yer almayacağını açıkladı. 

Sadece 18 yaşından büyük kişilerin isteğe bağlı olarak kullanabileceği uygulama, geçen yıl Kolombiya, Tayland, Kanada, Arjantin ve Meksika'da kullanılmaya başlanmıştı.

Facebook'un çöpçatanlık özelliğinin dünya genelinde Tinder'a rakip olabileceği konuşuluyor. 

facebook ABD uygulama Tayland Kanada Tinder instagram