Facebook, Clubhouse'a rakip oluyor!

facebook
Facebook, Clubhouse'a rakip oluyor!

Facebook, son günlerin popüler uygulaması Clubhouse'ın bir benzerini yapmak için harekete geçti. Sosyal medya devinin geçmişine bakıldığında bu bir ilk değil.

Yeni bir uygulama ya da hizmet popüler olduğu ya onu satın alan ya da kopyasını yapmasıyla ünlü olan Facebook, şimdi de Clubhouse ile rekabet etmek için bir sesli sohbet ürünü geliştiriyor. 

Rakiplerinin ürünlerini klonlamasıyla ün yapan Facebook'un şimdiki hedefi Clubhouse'ın bir benzerini yapmak. 

Bir sosyal ağ uygulaması olan Clubhouse'da insanların çeşitli konularda konuşabileceği sesli sohbet odaları bulunuyor. Bir anda popülerleşen uygulama Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in de dikkatini çekti.

New York Times'ta yer alan habere göre Zuckerberg, sesli iletişimle ilgilendiğini belirtirken geçtiğimiz pazar günü Clubhouse'da sanal gerçeklik hakkında sohbet etmişti.

Gazetenin haberine göre uygulamayı beğenen Zuckerberg, çalışanlarından Clubhouse benzeri bir ürün geliştirmelerini istedi.

Facebook'un yeni uygulamasının henüz geliştirme aşamasında olduğu belirtiliyor. 

Sosyal medya devinin bu hamlesiyle ilgili Clubhouse ise yorum yapmaktan kaçındı. 

Facebook tarihine bakıldığında Zuckerberg'in baş edemediği uygulamaları ya satın aldığı ya da bir benzerini yaptığı görülüyor. Instagram, WhatsApp satın alınanlar arasında en çok dikkat çeken uygulamalar. 

Instagram'daki Stories, Snapchat'ten: Reels ise Tik-Tok'tan esinlenilerek yapıldı. Zoom popüler olduğunda Facebook'u Rooms video sohbet servisini ortaya çıkardı. 

Kaynak: Haber Global TV

facebook Clubhouse Mark Zuckerberg teknoloji mobil uygulamalar