Elon Musk'tan çalışanlarına 'koronavirüs' duyurusu: İşe gelmeyebilirsiniz!

koronavirüs
Elon Musk'tan çalışanlarına 'koronavirüs' duyurusu: İşe gelmeyebilirsiniz!

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yaşanılan paniğin yersiz olduğunu söylemişti. Musk'ın koronavirüs ile ilgili çalışanlarına yeni bir duyuruda bulunduğu öne sürüldü.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme geliyor.

Musk, bu ayın başlarında kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, COVID-19 olarak adlandırılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yaratılan panik havasının aptalca olduğunu söylemişti. Tweet, kısa sürede 1.7 milyon beğeni aldı ve 350 bin kez paylaşıldı.

Elon Musk'tan çalışanlarına 'koronavirüs' duyurusu: İşe gelmeyebilirsiniz! - Resim : 1

"TRAFİK KAZALARI KORONAVİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ"

Bu paylaşımıyla pek çok kişinin tepkisini çeken Musk'ın paylaşımdan birkaç gün önce ise çalışanlarına trafik kazalarının koronavirüsten daha tehlikeli olduğunu belirten bir e-posta gönderdiği ortaya çıktı.

"EVDE KALMAK İSTİYORSANIZ, ANLARIM"

LA Times'ın aktardığı bilgilere göre, ilk etapta koronavirüsü ciddiye almayan Musk, ölümcül virüs ile ilgili çalışanlarına yeni bir e-mail daha gönderdi. Salgın nedeniyle endişelenenlerin veya kendini iyi hissetmeyenlerin işe gelmeyebileceklerini belirten Musk, mailde şu ifadelere yer verdi:

"Biraz olsun hasta veya rahatsız hissediyorsanız, işe gelmek zorunda değilsiniz. Bunu belirtmek istiyorum. Şahsen ben işte olacağım ama bu benim kararım. Herhangi bir nedenle evde kalmak istiyorsanız, anlarım."

Musk ayrıca şu an için COVID-19 testi pozitif çıkan herhangi bir Tesla çalışanın olmadığını ancak aksi bir durumda herkesin uyarılacağını sözlerine ekledi.

Tesla'nın 10 bin çalışanı bulunan Körfez Bölgesi fabrikası, bölgedeki altı ilçede vaka sayısının artmasına rağmen üretime devam ediyor.

Elon Musk koronavirüs