Deprem anında kesintisiz iletişim kurmayı sağlayacak mobil uygulamalar

Deprem anında kesintisiz iletişim kurmayı sağlayacak mobil uygulamalar

Bugün 14.51'de merkez üssü İzmir Seferihisar'da gerçekleşen depremin ardından vatandaşlar "Nasıl kesintisiz iletişim kurarım?" sorusuna cevap aramaya başladı. İşte, deprem anında telefon araması dışında, iletişim kurmaya olanak sağlayan mobil uygulamalar

AFAD 6.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssünü İzmir Seferihisar olarak açıkladı. Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından telefon şebekelerinin çekmemesi üzerine vatandaşlar, "Acil durumlarda nasıl kesintisiz iletişim kurarım?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

Bu gibi acil durumlarda yakınlarınızla iletişime geçmenizi sağlayacak mobil uygulamaları sizin için araştırdık. İşte acil durumlarda kullanılacak mobil uygulamalar...

FIRECHAT

Uygulama, internet bağlantısı olmadan anlık mesajlaşma sağlıyor. Birbirine 9 metre uzaklıkta bulunan her telefonunun baz istasyonu görevi gördüğü uygulamayı kullanan kişi sayısı artıkça kullanım alanı genişliyor.

VOXER

Uygulama, internet bağlantısı üzerinden telefonu telsize çevirip, birden fazla kişiye sesli mesaj göndermeye olanak tanıyor. Ayrıca metin mesajı, fotoğrafları ve konum bilgisini de iletmeyi sağlıyor.

MESH TALK

Uygulama, internet veya telefon şebekesi olmadan 3 kilometrelik bir alanda video, fotoğraf ve metin mesajı göndermeye olanak tanıyor. 

ZELLO

PTT'nin ücretisiz uygulaması olan ve internet olmadan kullanılabilen Zello ile telefonu telsiz olarak kullanmak mümkün.

Kaynak: Haber Global TV

deprem iletişim mobil uygulama Bridgefy MeshTalk Voxer Zello