Curiosity'nin Mars görüntüler tartışma yarattı: Kuş mu uçuyor?

NASA Mars Curiosity
Curiosity'nin Mars görüntüler tartışma yarattı: Kuş mu uçuyor?

NASA'nın Mars görevi için gönderdiği Curiosity'den gelen son görüntüler sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Görüntülere göre NASA semalarında uçan bir kuş görünüyor

NASA'nın Mars'ı gözlemlemek üzere gönderdiği Curiosity'den gelen son görüntüler büyük bir tartışma başlattı. Gelen görüntülerde arka planda gök yüzünde kuşa benzeyen bir cismin uçuyor olduğu görülüyor. Ünlü komplo teorisyeni Scott C Waring'in Curiosity'den görüntülerdeki detaya dikkat çekmesiyle sosyal medya ikiye bölündü. 
Waring, tartışma yaratan cisim için bunun bir UFO olabileceğini ya da bu görüntünün Mars'ta değil, Kanada'nın Devon Adaları'nda çekilmiş olabileceğini öne sürdü. Waring, görüntülerin Marcelo Irazusta tarafından keşfedildiğini açıkladı.  

Kimi sosyal medya kullanıcıları görüntülerin Mars'ta uzaylıların yaşadığının kanıtı olduğunu öne sürerken bir kesim ise NASA'nın paylaştığı görüntülerin doğruluğunun sorgulanması gerektiğine inanıyor. Bazı uzmanlar ise görüntülerdeki yansımanın sıradan olmaktan uzak bir anomali yani bir ışık yansıması olduğu inancında. 

Curiosity 2012 yılında Mars yüzeyine indiğinden beri Gale krateri yakınlarında araştırmalarına devam ediyor ve düzenli olarak kızıl gezegenin yüzeyinden görüntüler gönderiyor.



NASA Mars kuş Curiosity uçan cisim