Bir kadın müşterinin çıplak fotoğraflarını çalan Apple Store çalışanı kovuldu

Bir kadın müşterinin çıplak fotoğraflarını çalan Apple Store çalışanı kovuldu

ABD'de bir Apple Store çalışanı, ekranı kırık iPhone'unu tamir için getiren bir kadın müşterinin çıplak fotolarını çaldı. Bu fotoları kendi numarasına gönderdiğini fark eden kadının şikayeti üzerine çalışan Apple tarafından kovuldu

ABD medyasının haberine göre iPhone'unun kırılan ekranını tamir için Apple Store'a götüren bir kadın, telefonu teslim ettiği Apple Store çalışanının çıplak fotoğraflarını çaldığı iddiasıyla hakkında şikayetçi oldu. 

Kırık iPhone ekranını Apple Store çalışanına teslim eden ve tamir edilmesinin ardından evine dönen kadın, kendi telefonunda oldukça da eski bir tarihte bulunan ve erkek arkadaşına göndermek için çektiği çıplak fotoğraflarının tanımadığı bir numaraya SMS ile gönderildiğini fark etti. Daha sonrasında bu numaranın Apple Store çalışanına ait olduğu öğrenildi.

Hemen Apple Store'da konuyla ilgili şikayette bulunan kadının şikayetini dinleyen yetkililer, önce bir iç soruşturma başlattıklarını açıkladılar. Çok kısa bir süre içerisinde de kadına söz konusu çalışanın işten kovulduğunu bildirdiler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan kadın, "Fotoğraflarımda geolocation da açık, yani bu çalışan artık nerede yaşadığımı da biliyor" dedi.

Öte yandan bölge polis yetkilileri Apple Store çalışanı hakkında adli bir soruşturma da başlatıldığını doğruladı.

Apple Store