Ankara Sanayi Odası yurt dışına iş yapan yazılımcıları bakanlığa şikayet etti

Ankara Sanayi Odası yurt dışına iş yapan yazılımcıları bakanlığa şikayet etti

Ankara Sanayi Odası, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bir mektup yazarak yurt dışına iş yaparak ülkeye döviz getiren yazılımcıları şikayet etti, hukuki düzenleme yapılmasını talep etti.

Ankara Sanayi Odası (ASO), girişimcilerin ve yazılımcıların, online şekilde yurtdışı firmalarına döviz ile iş yapmalarının beyin göçüne ve kayıt dışılığa yol açtığını belirterek hukuki düzenleme yapılmasını istedi.

Ajans Bizim'in haberine göre ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Yavuz Cabbar imzasıyla 20 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilen yazı, “Beyin Göçü hakkında” başlığını taşıyor.

Yazılan ASO üyeleri tarafından ASO yönetimine iletilen başvurularda başta bilişim sektörü olmak üzere elektronik, tasarım, yazılım v.b. sektörlerdeki insan kaynağının online olarak yurt dışı firmaya kaydığı belirtilerek, bu durumun vergilendirme açısından ciddi bir kayıt dışılığa yol açtığı ifade edildi.

Yazıda, “Bu çerçevede, yaşanan beyin göçünün, sektörler için ciddi bir sorun haline geleceği belirtilerek bahsi geçen konuda hukuki bir düzenleme yapılması hususunda Odamız girişimleri talep edilmektedir” denildi.

Ankara Sanayi Odası yurt dışına iş yapan yazılımcıları bakanlığa şikayet etti - Resim : 1

 

ankara sanayi odası döviz Hazine ve Maliye Bakanlığı