Ailelere müjde: Alo 141 danışma hattı geliyor

Alo 141

Ailelerin, 12 yaşından küçük olan çocukları için hangi bilgisayar oyunlarının tehlikeli olduğunu hangilerinin tehlikeli olmadığını danışabileceği Alo 141 danışma hattı geliyor. BTK tarafından oluşturulacak Alo 141 ailelerin bu sorularına yanıt verecek

TBMM Bilişim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, BTK tarafından oluşturulacak olan Alo 141 Danışma Hattı'nın müjdesini verdi. 12 yaşından küçük olan çocuklar için gerçek ile gerçek olmayan kurgusunda sorunlara yol açabilen bilgisayar oyunlarının hangilerinin tehlikeli hangisinin tehlikesiz olduğu konusunda hizmet verecek olan Alo 141 sayesinde aileler, çocukları için bu hat üzerinden bilgi alabilecekler.

Alo 191'in bütün bağımlılık türleri için hizmet verdiğini hatırlatan Nabi Avcı, Alo 141'in ise teknoloji bağımlılığını önlemek için TBMM Bilişim Komisyonu tarafından başlatılacağını duyurdu. Haber Global'de Hasan Uylaş'ın sorularını yanıtlayan Avcı, BTK'nın oluşturulacağı hattı ailelerin arayıp, "Çocuğum falanca oyunu oynuyor, oynamak istiyor. Sakıncalı mıdır, değil midir?" gibi soruların cevaplarını alabileceğini söyledi.

BTK'nın bilgisayar oyunlarını listeleyeceğini, oyunların kara listesi ve beyaz listesinin olacağını söyleyen Avcı, beyaz listedeki oyunların zararsız oyunları kapsayacağını, kara listedeki oyunların ise hiç bir şekilde bulaşılmaması gereken oyunlardan oluşacağını belirtti.

"Teknoloji, özellikle bilgisayar oyunları teknolojisi o kadar büyük bir sektör ki, büyük paralar dönüyor. Üstelik buranın hedef kitlesi gençler olduğu için bu işlerle uğraşan kötü niyetli insanlar çocukları, gençleri, bağımlı kılmak için renkleri, sesleri, albenili tasarımları kullanıyor. O bakımdan çok hızlı artıyor" diyerek BTK'nın da işinin zor olduğunu vurguladı.

Cep telefonlarından Alo 141'i aramak için ise doğrudan tuşlayarak çevirmek yeterli olacak. Hat, çalışmaların tamamlanmasının ardından devreye girecek.

haberglobal.com.tr