2021'de sık sık duyacağınız teknoloji terimleri

2021'de sık sık duyacağınız teknoloji terimleri

Teknolojideki hızlı değişim bizi 2021'de yepyeni teknoloji terimleriyle tanıştıracak. İşte 2021'de bol bol konuşacağımız yeni teknolojiler...

Teknolojinin hızına artık yetişmek mümkün değil. Her gün yeni bir ürün çıkarken yepyeni kelimeler, terimler hayatımıza giriyor.

Daha çoğunu öğrenemeden o terimler eskiyip yeni terimlerle karşılaşıyoruz.

Peki 2021'de hangi teknolojik terimlerden bahsetmeye başlayacağız.

İşt Mashable'ın yaptığı öngörülere göre 2021'de dilimize düşecek teknoloji terimleri...

Refresh rate: Yenileme hızı demek.  Örneğin 75 Hz olan bir ekran monitörü bir saniye içerisinde ekranı 75 kere tekrarlayarak görüntüyü kullanıcıya yansıtır. Artık televizyon ya da akıllı telefon alırken yenileme hızı kriterlerimizden biri olacak. 

HDMI 2.1: HDMI (High Definition Multimedia Interface) TV ve projektörlerin, blu-ray'den oyun konsollarına kadar birçok modern cihaza bağlantısını sağlıyor. HDMI 2.1 ise, bunu bir adım daha ileri götürüp daha iyi ses ve video aktarımı, daha iyi oyun deneyimi vadediyor. 

Ray tracing: Işın izleme demek. Nvidia'nın geliştirdiği Ray Tracing teknolojisi oyunlardaki ışıklandırmayı gerçek dünyada olduğu gibi güneş ışığının sağladığı aydınlatmaya benzetecek işlem olarak da tanımlanabilir. 

WiFi 6/6E: Yeni 6 GHz frekanslarını destekleyen ve mevcut Wi-Fi standardına eklenen yeni bir uzantı olarak tanımlanabilir.  Wi-Fi 6E kablosuz internet altyapısı için 6GHz bandın kullanımı açılmasıyla beraber kesintisiz internetin de yolu açılmış olacak. Bu hızlı ve kesintisiz internetten yararlanmak için Wi-Fi 6e uyumlu cihazlar kullanmak gerekecek. 

Bluetooth LE: Bluetooth LE yani Low Engery, sağlık alanında, fitness’ta, güvenlikte ve ev eğlencelerinde yeni uygulamalar hedefleyen Bluetooth Special Interest Group tarafından tasarlanan ve pazarlanan kablosuz kişisel alan ağı teknolojisi.

Kaynak: Haber Global TV

Ray tracing