Yeni forma anlaşması Fenerbahçe'nin kasasını dolduruyor

Yeni forma anlaşması Fenerbahçe'nin kasasını dolduruyor
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Puma ile yapılan sponsorluk anlaşması töreninde. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe'nin Puma ile yaptığı forma anlaşmasıyla birlikte bir formadan elde ettiği gelir, ürünün yaklaşık 70'ine ulaştı. Geçen sezon bu oran yüzde 51 civarındaydı.

Forma sponsorluğunda bir devri kapatarak Adidas'la anlaşmasını yenilemeyen Fenerbahçe, bu sezon Puma'nın ürettiği formaların satışından iyi bir gelir elde etti.

Geçen sezon tribünlerde taraftarın olmaması, maç günü satışlarının "yok" denecek seviyeye gelmesi nedeniyle forma satışı 225 bin adette kalmıştı. Taraftarın tribüne dönmesiyle bu sezon henüz ligin başında ise bu rakam 200 bine ulaşmak üzere.

Geçen yılki forma satış rakamının geçilmesine az bir miktar kalmasına rağmen Puma'yla yapılan anlaşma gereği kulübün kasasında kalan gelir ise büyüdü.

Geride kalan sezon 289 liraya satılan bir formadan kulübün kasasına 150 TL kalıyordu. Bu sezon ise 319 liraya satılan tek formadan sarı-lacivertlilere giden ücret 220 TL oluyor.

Yani geçen sezonki satıştan yüzde 51 civarında kar yapan Fenerbahçe, yeni sezon formalarının satışından ise yüzde 70'e yakın kar payı alıyor.

FORMA SATIŞINDAN 44 MİLYON TL

Fenerbahçe bu sezon 200 bine yaklaşan forma satışından şu ana kadar yaklaşık 44 milyon TL kazandı.

Geçen sezon toplam 65 milyon liralık satıştan 33 milyon 750 bin TL alan Fenerbahçe, bu yıl 63.5 milyon liralık satış yaptı. Bu satışın 44 milyon lirası Fenerbahçe'nin oldu.