UEFA kararına ilişkin Trabzonspor'dan açıklama

Trabzonspor
UEFA kararına ilişkin Trabzonspor'dan açıklama

Trabzonspor Kulübü, Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesi nedeniyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuruda bulunacağını açıkladı.

Trabzonspor, UEFA'nın Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasıyla ilgili olarak, 10 gün içerisinde İsviçre’deki Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) itiraz edeceklerini duyurdu.

Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"UEFA bugün verdiği kararla birlikte daha önce kendileriyle imzalamış olduğumuz uzlaşma anlaşmasına kulübümüzün uymadığı sonucuna varmıştır. Karara saygılı olmakla birlikte, kulüp avukatlarımızla yapmış olduğumuz değerlendirmede söz konusu karara katılmadığımızı özellikle vurgulamak isteriz. UEFA’nın kararına karşı 10 gün içerisinde İsviçre’deki Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) itiraz edeceğimizi kamuoyuna duyururuz."

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ VE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİDECEĞİZ"

 Trabzonspor Kulübü Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Avrupa kupalarından bir yıl men edilmeleri kararına ilişkin olarak, "Biz şampiyon olacağız ve Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz." ifadesini kullandı.

 

Doğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana çok zorluklarla karşılaştıklarını ve arkadaşlarıyla bunları aşmasını bildiklerini belirtti.

 

"İnşallah bunu da aşacağız." sözlerini kullanan Ertuğrul Doğan, UEFA'nın verdiği karara karşı "Safları sıklaştıralım.'' çağrısında bulundu.

 

Trabzonspor'un ekonomik durumuna da değinen Doğan, " Trabzonsporumuzun tek bir icralık dosyası yoktur. Hiçbir kulübe borcu yoktur. Hiçbir oyuncuya veya menajere de borcu yoktur. Biz kimsenin kasasıyla ilgilenmiyoruz, işimize bakıyoruz. Herkes de kendi işine baksın." şeklinde görüş bildirdi.

UEFA'NIN TRABZONSPOR KARARI

UEFA Mali Kontrol Kurumu (CFCB) Yargı Odası, Trabzonspor'un ) 20 Mayıs 2016 tarihinde imzaladığı uzlaşma anlaşmasının gerektirdiği şekilde finansal fair play kriterlerinde başabaş noktasına ulaşmadığını belirledi ve kulübe yaptırım uygulama kararı aldı. 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında, eğer bu sezonlarda Avrupa müsabakalarına katılmazsa hak kazanacağı bir UEFA kupası mücadelelerine katılmasının şartlı bir şekilde kısıtlanmasına karar verilmişti. Eğer Trabzonspor, 2019 mali yılı için finansal sonuçlarına ilişkin belirtilmiş olan FFP hedefine ulaşsaydı ve belirli koşulları yerine getirseydi, yaptırım geçerli olmayacaktı.

 

CFCB Ceza Mahkemesi Trabzonspor'un 2019 mali yılı için belirlenen hedefi karşılayamadığını tespit etti.

 

Sonuç olarak, CFCB Hakem Heyeti, kulübün 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında oynayacağı bir UEFA kulüpler müsabakalarına katılmasının yasaklanmasını hükmetti.

 

son dakika son dakika haber