Türkiye'de spor turizmi yatırımları artıyor

Son yıllarda yetkililer spor alanlarına yaptıkları yatırımlarla bu konudaki ciddi potansiyeli harekete geçirmeyi amaçlıyor. Bu anlamda en çok dikkat çeken ve yatırımları ile öne çıkan bölgelerden biri de Muğla'nın Dalaman ilçesi...

HABER GLOBAL

Dalaman’da Golf başta olmak üzere bisiklet, kitebord, windsurf, seakayak gibi birçok branşta uluslararası organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Özellikle rüzgar sporlarıyla Alaçatı ve Akyaka’ya rakip olunması hedeflenirken yeni yatırımlarla dünya çapında ses getirecek spor merkezleri için projeler gerçekleştiriliyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu başkanı Emin Müftüoğlu da yeni yatırımlara dikkat çekerek, " Turizm Bakanlığına ve spor turizmini kimse bilmezken destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Otel müdürü Tunç Batum: “2016’da spor turizmi endüstrisi 1.41 trilyon Dolar değerindeydi. Bu rakamın 2023 sonuna kadar 5 trilyon Dolar’ı aşması hedefleniyor. Türkiye’nin spor turizminden aldığı payı daha artırması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Dalaman’ın Uluslararası spor organizasyonlarına hazır olduğunu dile getiren Batum, "Mart ayında uluslararası standartlarda kiteboard, windsurf, seakayak kulüp ve eğitim merkezleri hizmete girdi. Dalaman'daki yeni yatırımlarla Alaçatı ve Akyaka’ya rakip olacağız" dedi.

Kaynak: Haber Global TV