Trabzonspor deplasmanda AEK'yı 3-1 yendi

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, Yunanistan temsilcisi AEK'yı deplasmanda 3-1 yendi. Ekuban, 3 golle temsilcimiz için turun kapısını araladı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Yunanistan temsilcisi AEK ile karşılaşan Trabzonspor, 4'üncü dakikada ev sahibi takımın gölüyle maça yenik başlamasına rağmen müthiş bir geri dönüşle Trabzon'da turlamaya çok yaklaştı.
Trabzonspor'un galibiyet gollerinin 3'ü de Ekuban'dan geldi.

AEK: 1 - Trabzonspor: 3

Stat: OAKA Spyros Louis 

Hakemler: Daniel Siebert, Rafael Foltyn, Jan Seidel (Almanya) 

AEK: Barkas, Paulinho, Vranjes, Svarnas, Lopes, Simao (Dk. 63 Krsticic), Simoes, Verde (Dk. 65 Geraldes), Livaja, Mantalos, Oliveira (Dk. 84 Giakoumakis) 

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Abdulkadir Parmak, Sosa, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme (Dk. 72 Avdijaj), Ekuban (Dk. 90+2 Yusuf Sarı), Sörloth (Dk. 77 Doğan Erdoğan) 

Goller: Dk. 4 Livaja (AEK), Dk. 29, 44 ve 70 Ekuban (Trabzonspor) 

Sarı kartlar: Dk. 1 Livaja, Dk. 23 Vranjes, Dk. 90 Paulinho (AEK), Dk. 90+3 Doğan Erdoğan (Trabzonspor)

54. dakikada Livaja'nın ceza alanı hemen dışından sert şutunda, kaleci Uğurcan Çakır iki hamlede topu kontrol etti.

60. dakikada sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Abdülkadir Ömür ile duvar pası yaparak çaprazdan ceza alanına giren Sosa'nın şutunda, top üsten auta gitti.

61. dakikada Sörloth'un kafa ile indirdiği top ile ceza alanı içinde buluşan Ekuban'ın vuruşunda, açıyı daraltan kaleci Barkas tehlikeyi önledi.

70. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Nwakaeme, sol taraftan getirdiği topu ceza yayı üzerindeki Abdülkadir Ömür'e aktardı. Bu futbolcunun pasıyla ceza alanı içinde meşin yuvarlağı önüne alan Ekuban, müsait durumda sert bir vuruşla kendisinin ve takımının üçüncü golünü kaydetti: 1-3.

73. dakikada Livaja'nın ceza alanı sağ çaprazından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır'ın müdahale edemediği top direğin yanından auta gitti.

89. dakikada Hosseini'nin uzun pasında savunmanın arkasında sarkan ve soldan ceza alanına hareketlenen Avdijaj'ın aşırtma vuruşunda, top üsten auta gitti.

Trabzonspor, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

ÜNAL KARAMAN: HENÜZ BİTEN BİR ŞEY YOK
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda deplasmanda Yunanistan'ın AEK takımı karşısında elde edilen 3-1'lık galibiyetin önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Ülkemiz adına 3-1'lik skor iyi bir kazanım" ifadesini kullanarak, "Bir tarafta ülkeden uzak olmamız bir şeyi değiştirmiyor. Orada acı gözyaşı varsa tabi ki ona katılacağız. Şehitlerimiz var, mekanları zaten cennet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. Futbolun doğrularını yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Karaman, şunları söyledi: "Bizim adımıza oldukça memnun edici sonuç. Rakibimizi de tebrik ediyorum şartlar ne olursa olsun futbol oynamaya çalıştılar. Bizim açımızdan bu skor sevindirici ama iki ayaklı düşündüğümüz zaman henüz biten bir şey yok. İkinci maça da en iyi şekilde hazırlanacağız, umarım arzu ettiğimiz oyunu oynar ve sonucu alırız." 

AEK TEKNİK DİREKTÖRÜ CARDOSA: MUTLU DEĞİLİZ
AEK Teknik Direktörü Miguel Cardosa, farklı Trabzonspor mağlubiyetinin ardından, "Mutlu değiliz, daha iyi oynayabilirdik" dedi. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AEK Teknik Direktörü Miguel Cardoso ise ilk yarı başındaki iyi oyunlarını devam ettiremediklerini belirterek, "1-0 öndeyken 2 kornerden gol yedik. İkinci gol için fırsatlarımız vardı. İkinci yarı maalesef pozisyonumuzu kaybettik, hatalar yaptık. Rakibin yaptığı kontrataklardan 3. golü yedik. Maç boyunca iyi oyunumuzu sürdürmeliydik. Rakibin hızlı oyuncuları vardı, hatlarımız birbirinden uzaklaştı, daha dengeli oynamalıydık" değerlendirmesinde bulundu. Önlerinde bir 90 dakika bulunduğunu kaydeden Cordosa, "Aptal değilim durumun zor olduğunu biliyorum. Mutlu değiliz daha iyi oynayabilirdik. Takımımız birbirini tanıyor. 72 saat sonra yine bir maçımız var, enerjimizi korumamız lazım. Benden enerjimi kaybetmemi beklemeyin. Takım olarak hep beraber devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

TRABZONSPOR YENİLGİSİZLİK SERİSİNE BAŞLADI
Trabzonspor, geçen sezon 26 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor karşısında aldığı 3-1'lik yenilginin ardından mağlubiyet yaşamadı. 

Bordo-mavililer, son 15 resmi karşılaşmada 10 galibiyet, 5 beraberlik elde ederken, 177 gündür de yenilgi görmedi. 

EKUBAN'DAN AVRUPA'DA DÖRDÜNCÜ GOL
Trabzonspor'un Ganalı oyuncusu Caleb Ekuban, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. maçında 4. golünü kaydetti. 

AEK filelerini 3 kez havalandıran bordo-mavili futbolcu, Sparta Prag ile oynanılan ilk maçta da 1 gol atmıştı. 

Ganalı futbolcu, Trabzonspor formasıyla ilk kez "hat-trick" yapmayı başardı. 

Trabzonspor, AEK maçını kazanarak Avrupa kupalarındaki 50. galibiyetini elde etti. 

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarındaki 128. karşılaşmasına Yunan ekibi karşısında çıkarken, 50. kez galip gelmeyi bildi. Avrupa'da çıktığı 33 maçtan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, 45 maçta ise rakiplerine boyun eğdi.

UEFA Avrupa Ligi