Taraftarın verdiği mesaj

Fenerbahçe
Taraftarın verdiği mesaj

41 bin 742… Fenerbahçe-Karagümrük maçındaki taraftar sayısı. Seyirci değil tam anlamıyla taraftar. Kesinlikle sadece maçı izlemeye gelmeyen, aynı zamanda yönetime de ciddi mesajlar veren 41 bin 742 taraftar.

Son 5 dakikada top çeviren futbolculara homurdanmanın bir anlamı vardı: Arma için buradayız, size inanıyoruz ama artık şampiyonluk istiyoruz. Şampiyonluk maçı gibi stadı dolduran Fenerbahçe taraftarı Ali Koç yönetiminden seneye doğru kararlarla başarının gelmesini istiyor. Ali Koç da kararını bana göre bir hafta içinde vermeli. Kararsızlık Fenerbahçe için en kötü karar olur. Jesus’sa Jesus, Kartal’sa Kartal.
Geçelim maça… Yenilmezliğe devam ve alınan bir puanla ikincilik artık cepte. İsmail Kartal fırtınada devraldığı gemiyi sağ salim limana yanaştırdı. Fenerbahçe bir mucize olmazsa Şampiyonlar Ligi için mücadele verecek.

Volkan Demirel’in Karagümrük’ü böylesine formda bir Fenerbahçe ve hınca hınç dolu tribünler önünden başı dik Kadıköy’den ayrılmayı başardı. Volkan Hoca’nın kesinlikle çok geçerli bir oyun planı var. Türk futbolu önemli bir teknik adam kazanacak gibi gözüküyor. Fenerbahçe’yi iyi analiz etmiş, rakip sahaya geçişleri iyi yaptılar. Özellikle ilk yarıda ciddi pozisyonlar da yakaladılar.

100. maçına çıkan Altay Bayındır’ın müthiş kurtarışları olmasa Fenerbahçe devreyi geride kapatabilirdi. Emre Mor’u çok beğendim. Fatih Terim’in bile futbola döndüremediği Emre’yi, Volkan Demirel yeniden futbolcu olduğuna inandırmış gibi. Fenerbahçe’de ise Osayi’nin çıkışları akılda kaldı. Sağ bek performansı giderek başka bir seviyeye gelse de son vuruşları biraz daha geliştirmesi lazım. Kolay değil, 13 maçtır kaybetmeyen bir Fenerbahçe var.

Üstelik kadro sürekli sakatlıklar yüzünden değişmek zorunda kalıyor ve sezon sonu da hesaba katılınca makine düzeninin dışına çıkılıyor. Fenerbahçe’de sorun kaliteli bir santrforun olmayışı. İsmail Kartal, Serdar Dursun’da ısrar etse de Serdar’ın yetenekleri kısıtlı. Serdar bu performansıyla Fenerbahçe’nin en fazla üçüncü santrforu olur. Bazı gerçekleri kabul etmek lazım. İsmail Hoca da Serdar’a 75 dakika sabretti. Berisha ve Valencia’yı bu kadar geri planda tutmak doğru değil.

Netice itibariyle zorlu yollardan geçerek ligi ikinci sırada bitirme aşamasına gelen Fenerbahçe’de artık karar anı. Yönetimin vakti yok. Bir hafta içinde iyi ya da kötü bir karar verilmeli. Nokta 3-4 transferle bu takım önümüzdeki yılın en büyük favorisi olur.

Kaynak: Web Özel