Rıza Kayaalp dünya şampiyonu!

Rıza Kayaalp 130 kilo Grekoromen Finali'nde Kübalı rakibini 3-1 yenerek 4. kez dünya şampiyonu oldu

Kazakistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda dünya şampiyonu olarak 4. kez bu ünvanı elde etti. Kayaalp final müsabakasında Kübalı Oscar Pino Hinds 'i 3-1'lik skorla yendi.

Başkent Nur Sultan'da gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü gününde milli sporcu Rıza, grekoromen stil 130 kilo yarı finalinde Alman Eduard Popp ile karşılaşmış, Alman güreşçi karşısında ilk devreyi 1-0 önde tamamlayan Rıza, minderden 4-1 galip ayrılarak finale yükselmişti. 

Daha önce üç kez dünya şampiyonluğuna ulaşan milli güreşçi, finalde Kübalı Oscar Pino Hinds ile altın madalya mücadelesi verdi. 

Rıza Kayaalp, altın madalya kazanarak grekoromen stilde 4 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu oldu. 

Öte yandan, 77 kiloda mücadele eden ve ikinci maçında Pavel Liakh'a yenilen Fatih Cengiz, Belaruslu güreşçinin finale çıkamamasıyla elendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Kazakistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası finalinde rakibi Kübalı Oscar Pino Hinds’i 3-1 yenerek dördüncü defa dünya şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp’in müsabakasını ofisindeki televizyondan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya ile birlikte izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maç sonrası milli güreşçi Rıza Kayaalp’i arayarak tebrik etti. Maçın hemen ardından Rıza Kayaalp ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tebrik ediyorum. Çok yorgunsun sonra görüşürüz. Tebrik ediyorum. Şimdi artık olimpiyadı bekleyeceğiz, iyi hazırlanman lazım. Gözlerinden öpüyorum” dedi.

KAYAALP AİLESİNİN ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Yozgat kent merkezinde yaşayan Sevgi ve Kelami Kayaalp çifti, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo finalinde Kübalı Oscar Pino Hinds ile karşılaşan oğulları Rıza Kayaalp'in müsabakasını evde, diğer 3 çocukları ve akrabaları ile birlikte izledi. Müsabaka sırasında büyük heyecan yaşayan Kayaalp'in ailesi, altın madalya için dua etti. Sevgi Kayaalp, Türk bayrağı ile birlikte oğlu için dua etti. Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in rakibini yenerek altın madalya kazanması üzerine ailesi büyük sevinç yaşadı. Birbirlerine sarılan aile üyeleri, İstiklal Marşı'nı okudu.

"OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM"

Oğlu Rıza Kayaalp'in dünya şampiyonu olması sonrasında gözyaşlarını tutamayan anne Sevgi Kayaalp, "Çok heyecanlıydık, izledik, 4'üncü dünya şampiyonluğunu kazanmak için oraya gitti. Bayrağımızı dalgalandırdı, İstiklal Marşımızı okuttu. Hep dualarımız bu yöndeydi, Türkiye’ye armağan etti. Oğlumla gurur duyuyorum. Hedefte olimpiyatlar var, inşallah orada da bayrağımızı dalgalandırır ve bizi daha mutlu eder" dedi.

Rıza Kayaalp’in ablası Arzuhan Coşkun ise "Onunla gurur duyuyoruz, bayrağımızı dalgalandırdı, çok heyecanlıyım, heyecanlı bir maç izledik. Eleme maçlarını da izledik. Kardeşimle gurur duyuyorum, emeğinin karşılığını aldı, mutluyuz, gururluyuz. İnşallah darısı Olimpiyata orada da bayrağımızı dalgalandırır" diye konuştu.

Rıza Kayaalp dünya şampiyonu! - Resim : 1



son dakika son dakika haber