Merih Demiral kimdir? Merih Demiral aslen nereli?

Merih Demiral kimdir? Merih Demiral aslen nereli?

Juventus'a transferiyle büyük sükse yaratan Merih Demiral son günlerde Milli Takım formasıyla gösterdiği performansla da göz dolduruyor. EURO 2020 yolunda Milli Takım'a büyük katkı sağlayan Merih Demiral kimdir? Merih Demiral nereli? İşte detaylar...

A Milli Futbol Takımımızın savunmasında önemli işlere imza atan Merih Demiral'ın Juventus'a transfer olması spor camiasında büyük sükse yaratmıştı. Merih Demiral oynadığı futbolun yanı sıra Milli duruşuyla da İtalya'da gündem olmuştu. Andorra ve Fransa maçlarından sonra asker selamı veren Merih Demiral İtalya basını tarafından eleştirilse de Juventus Başkanı Nedved ve yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo Merih Demiral'ın yanında yer almış, ona destek vermişti. Peki Milli yıldız Merih Demiral kimdir? Merih Demiral kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

MERİH DEMİRAL KİMDİR? MERİH DEMİRAL ASLEN NERELİ? 

Defans pozisyonunda görev yapan Merih Demiral (21) Kocaeli'nde dünyaya geldi. Şimdilerde İtalya Seri A takımlarından Juventus'ta oynayan yıldız futbolcu, 2009-2011 Karamürsel İdman Yurdu 'nun altyapısında kariyerine başladı, 2011-2016 yılları arasında ise Fenerbahçe'nin altyapısında görev aldı. Merih Demiral profesyonel olarak futbol hayatına 2016 yılında Portekiz üçüncü ligi ekibi AC Alcanenense ile başlamıştır. 5 Mart 1998 doğumlu olan Merih Demiral, AC Alcanenense takımından sonra sırasıyla; Sporting, Alanyaspor, Sassuolo ve Juventus takımlarında forma giymiştir.

Merih Demiral kimdir? Merih Demiral aslen nereli? - Resim : 1

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Merih Demiral, 17 yaş altı ve 19 yaş altı da dahil olmak üzere, Türkiye'nin genç seviye takımlarında forma giydi. Türkiye A Milli Futbol Takımı formasını ilk kez, 20 Kasım 2018'de Ukrayna ile oynanan hazırlık maçında, 85. dakikada Mert Müldür'ün yerine oyuna girerek giydi.

ANNESİNİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ

Fenerbahçe U15 takımındayken anne ve babasının içinde bulunduğu aracın kaza yapması sonucu annesini kaybetti. Babası yaralı olarak kurtuldu.