İngilizler'den Mesut Özil İstanbul'a transfer oluyor iddiası

İngilizler'den Mesut Özil İstanbul'a transfer oluyor iddiası

İngiliz basını, Mesut Özil'in Arsenal'den kiralık transfer için İstanbul devi ile görüştüğünü iddia etti.

Fenerbahçe taraftarının Mesut Özil hayali gerçek oluyor. İngiliz basınının flaş iddiasına göre Mesut Özil ile Fenerbahçe'ye 1.5 yıllık kontratla transfer olmak için görüşmeler yapıyor. Arsenal'in de sıcak baktığı öne sürülen bu transfer, uzun süredir gündemdeydi. Fakat Özil'in yüksek maaşı ve Fenerbahçe'nin FFP kıskacında olması nedeniyle transferin gerçekleşmesi sadece güzel bir hayal olarak nitelendiriliyordu. Fakat hem kiralık formülü hem de Özil'in maaşının bir bölümünün Arsenal tarafından ödeneceği yönündeki İngiliz basını iddiası, bu hayalin çok da imkansız olmadığı beklentilerini arttırdı.

Arsenal'de bir süredir forma şansı bulamayan birçok maçta maç kadrosuna bile alınmayan Mesut Özil'in sürekli forma giyeceği bir kulüp olması, Başkan Ali Koç'un kendisini ne kadar istediğini açıkça göstermesi, aynı zamanda Mesut Özil'in fanatik bir Fenerbahçeli olması bu transferin önündeki tüm engellerin bir bir kalkmasını sağlamak üzere. Ara transfer döneminde Arsenal ve Fenerbahçe'nin anlaşmasıyla Mesut Özil'in sarı-lacivertli formayı sezonun ikinci yarısında giymesi İngiliz basınına göre yüksek bir olasılık.

The Sun'a göre; Mesut Özil, hocası Emery'le yaşadığı sorunlar ve İngiltere'de çetelerle yaşadığı düşmanlık yüzünden de Türkiye'ye dönmeye sıcak bakıyor. Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli hem Mesut Özil hem de kulübü Arsenal'le transferin gerçekleşmesi için görüşmelerini sürdürüyor.

1.5 YIL KİRALIK ÖZİL, SÜRENİN SONUNDA BEDAVAYA FENERBAHÇE'YE

Gazeteye göre haftalık 350 bin pound kazanan Mesut'un maaşının bir bölümünü Arsenal, bir bölümünü de Fenerbahçe üstlenecek. Oyuncunun kiralık sözleşmesi 1.5 yıllık olacak ve 2021'de Arsenal'le biten mukavelesinin ardından serbest kalacak.

The Sun, Fenerbahçe'nin Mesut Özil'in çocukluk kulübü olduğunu ve ailesinin de Fenerbahçe'ye gitmesi için onu teşvik ettiğini öne sürdü. Diğer İngiliz gazetesi Mirror da Unai Emery'nin, Mesut Özil'un tutumundan rahatsız olduğunu ve F.Bahçe'ye gidişine onay vereceğini duyurdu.