Galatasaray-Rizespor: Fantastik bir romanın heyecanlı bir bölümü

Galatasaray-Rizespor: Fantastik bir romanın heyecanlı bir bölümü

Rizespor son yıllarda ilginç hikayeler barındıran maçlar oynuyor. Bu maç da adeta bir fantastik roman serisine dönen Galatasaray-Rizespor karşılaşmalarının heyecanlı bir bölümü oldu.

Galatasaray Çaykur Rizespor ile çok kritik bir maça çıktı.

Rakiplerin hepsi kazanmıştı. Oğulcan Çağlayan transferinin ardından yaşananlar nedeniyle ortam da gergindi.

E bir de maçı şahsi şovuna çevirmeye çalışan Ali Palabıyık da tarihin en absürt hakem performanslarından birine imza atınca ortaya bol hikayesi olan, Galatasaray'ın 111. Dakikada attığı golle kazandığı fantastik bir maç oldu.

Fatih Terim ön alanda rotasyonlu bir kadro tercih etti. Kerem, Halil, Morutan yerine Babel, Feghouli ve Mohamed 3'lüsü vardı.

Babel ve Feghouli'nin aynı anda sahada olması Galatasaray'a temposuzluk olarak geri dönüyor. Bu Rize'de de aynı oldu. Bu iki oyuncu özelindeki ısrarın sebebini anlayamıyorum. Rizespor savunma yerleşimini kötü yapan ve bloklar arasında çok boşluklar bırakan bir takım.

Galatasaray maça Kerem ve Morutan ile başlasa bu maç bu noktalara gelmez Galatasaray galibiyet için 101 dakika beklemezdi. Nitekim Feghouli'nin 72 dakika yapamadığını Kerem 3 dakikada yaptı ve Galatasaray'ın 2. golü öncesi Ömer Bayram'a kilidi açan pası verdi. Ömer'in de tekte güzel bırakmasıyla beraberlik geldi.

Galatasaray'da kronikleşen sistemsel sorunlar var. Bunlardan ilki geriden oyun kurarken 6 numaranın kaybettiği toplarla Galatasaray sezon başından beri pozisyon veriyor ve gol yiyor. Dün Berkan kırmızı kart gördü. Boldrin penaltıyı kaçırmasa maç 3-2'ye gelecek ve Galatasaray maçı çeviremeyecekti. Bu 6 numaraların kaybettiği toplara çözüm bulunması gerekiyor.

Bir diğer sorun da duran toplarda yapılan alan savunması. Galatasaray'ın rakip duran toplarında alan savunmasını tercih ediyor. Yalnız bu alan savunmasını tek hatla kuruyor. Bu da rakibin arkada bir oyuncuyu boşa çıkarmasına olanak tanıyor. Kayserispor maçında Thiam'ın attığı golle Dün Rizespor'un 2. golü bu bağlamda çok benzer goller. Galatasaray'ın bu sorunları çözmesi gerekiyor.

Aynı zamanda Galatasaray'da üretkenlik problemi de var. Dün ilk yarı yüzde 61 topla oynayan Galatasaray rakip ceza sahasına 5 kez girebildi. Topa bu kadar oynayan bir takım için çok düşük bir sayı.

Galatasaray'ın 4-1-4-1 kurgusunda Hem Taylan, hem Berkan olması hücum zafiyeti yaratıyor. Buna Taylan'ın kötü performansı da eklenince iş daha da zor hale geliyor. Bence Galatasaray ligdeki bir çok maçta formasyonu 4-1-4-1 yerine Halil Dervişoğlu'un forvet arkası gibi konumlandığı ve Mohamed ya da Diagne ile birlikte oynadığı bir 4-4-1-1'e evirmesi daha doğru görünüyor.

Galatasaray ile ilgili gözlemlerim bunlardı. Hiç sevmesem de hakemlerle ilgili bir iki söz etmem gerekiyor bu maçta. Hem orta hakem Ali Palabıyık hem VAR hakemi Abdulkadir Bitigen, bu mesleği bu kadar kötü icra etme hakkınız yok. Umarım bu maçtaki hakem faciasının bir karşılığı olur.

Rizespor son yıllarda ilginç hikayeler barındıran maçlar oynuyor. Bu maç da adeta bir fantastik roman serisine dönen Galatasaray-Rizespor karşılaşmalarının heyecanlı bir bölümü oldu.