Galatasaray, Konyaspor karşısında zorlandı ama kazandı

Konyaspor Galatasaray
Galatasaray, Konyaspor karşısında zorlandı ama kazandı

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, sahasında ligin namağlup iki takımından biri olan Konyaspor'u 1-0 mağlup ederek çok önemli bir üç puanı hanesine yazdırdı.

Galatasaray, NEF Stadyumu'nda Konyaspor'u konuk etti.

Mücadeleyi sarı-kırmızılılar Mostafa Mohamed'in 4. dakikada kaydettiği golle 1-0 kazandı.

Bu sonucun ardından 17 puana yükselen Galatasaray, Beşiktaş'ın yenildiği ve Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği haftada zirveyle olan puan farkını azalttı. Ligdeki ilk mağlubiyetini alan Konyaspor ise 14 puanda kaldı.

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray derbi maçta deplasmanda Beşiktaş'la karşılaşacak. Konyaspor ise Kayserispor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Hakem Arda Kardeşler'in ilk düdüğüyle karşılaşmaya Galatasaray başladı.

4' Konyaspor'da Skubic kaleciye doğru giden topu perdelemek isterken kaleci Sehic çıkmakta gecikti, ardından Sehic ile Skubic çarpıştı, araya giren Mostafa Mohamed topu boş kaleye yuvarladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Galatasaray, Konyaspor karşısında zorlandı ama kazandı - Resim : 1

7' Konyaspor kalecisi tepki göstermek için topu tribünlere fırlattı, hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut da aynı dakika içinde hakeme itirazları sonrasında sarı kart gördü.

9' Galatasaray'da Taylan, Oğulcan'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

21' Galatasaray'da sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nelsson'un indirdiği topa Alpaslan kafayı vurdu ancak top kaleci Sehic'te kaldı.

23' Galatasaray'da Halil'in ceza sahası içinden yaptığı aşırtma vuruşta Sehic topu kornere çeldi.

35' Galatasaray'da Halil sol kanattan ceza sahasına girdikten sonra önünü boşalttı ve çaprazdan şutunu çekti, top Sehic'te kaldı.

37' Galatasaray'da Mostafa Mohamed'in ceza sahası içinden çektiği şutta top direğin dibinden auta çıktı.

41' Galatasaray'da Halil'in ceza sahası sol çaprazından çektiği şutta top Sehic'te kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

***İkinci yarıya başlarken Galatasaray'da sarı kartı bulunan Taylan yerini Assunçao'ya bıraktı.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısına Konyaspor başladı.

51' Konyaspor'da sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Serdar arka direkte topu altı pasa çevirdi, Rahmanovic'in dokunamadığı topu Alpaslan araya girerek uzaklaştırdı. Sarı-kırmızılıların kalesi önemli bir tehlike atlattı.

53' Konyaspor'da Bytyqi, Morutan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

55' Konyaspor'da sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Muslera topu parmaklarının ucuyla uzaklaştırdı, Serdar önüne düşen topa gelişene vurdu, Muslera bir kez daha topu uzaklaştırmayı başardı.

61' Konyaspor'da Serdar'ın penaltı noktasına çevirdiği topa müsait durumda Rahmanovic çok kötü bir vuruş yaptı. Yeşil-beyazlılar mutlak bir golden oldu.

62' Galatasaray'da Morutan, Kerem ve Halil oyundan çıkarken; Emre Kılınç, Barış Alper ve Babel oyuna giren isimler oldu.

67' Galatasaray'da Babel, Hadziahmetovic'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

81' Konyaspor'da sol kanattan kullanılan serbest vuruş sonrasında Hadziahmetovic ön direkte topa topuyla vurdu, top direğin üstünden auta çıktı.

84' Galatasaray'da Emre, Michalak'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

Karşılaşma sona erdi, Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Konyaspor Süper Lig 9. hafta Galatasaray Konyaspor maçı canlı izle Galatasaray Konyaspor maçı Galatasaray Konyaspor canlı izle