Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden kazandığı para dudak uçuklatıyor

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden kazandığı para dudak uçuklatıyor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Club Brugge ile deplasmanda golsüz beraberlikle ilk puanını aldı. 35.25 milyon Euro ayakbastı ve naklen yayın gelirlerinin üzerine 900 bin Euro beraberlik primini de ekledi

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde ayak bastı parası ve naklen yayın gelirinden 35 milyon euro kasasına koymuştu. Dün gece A Grubu'nda oynanan Club Brugge maçı sonrası ise bu rakam arttı. Sarı kırmızılılar, sahadan beraberlikle ayrılmasına karşın 900 bin euroyu cebine koydu. Galatasaray'ın toplam kazancı 36.15 milyon euroya (yaklaşık 227 milyon TL) yükseldi.

Şampiyonlar Ligi 'büyük para' kazandırmaya devam ediyor. Temsilcimiz Galatasaray Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda ayak bastı parası (15.25 milyon euro) ve naklen yayın gelirinden (20 milyon euro) 35.25 milyon euro kasasına koymuştu.

A Grubu'ndaki ilk sınavında Club Brugge ile deplasmanda golsüz berabere kalan Galatasaray 1 puan için verilen 900 bin euro artı gelir elde etti. 

Böylece sarı kırmızıların toplam geliri 36.15 milyon euro (yaklaşık 227.3 milyon TL) oldu. UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde takımlara galibiyet halinde 2.7 milyon euro bonus veriyor.