Galatasaray'da başkan adayları Metin Öztürk ve Burak Elmas'tan iptal kararına tepki

Galatasaray'da başkan adayları Metin Öztürk ve Burak Elmas'tan iptal kararına tepki

Galatasaray'da başkan adaylıklarını açıklayan Metin Öztürk ve Burak Elmas olağan seçimli genel kurul toplantısının iptal edilmesine tepki gösterdi. Öztürk "Galatasaray'a zarar verebilecek her türlü duruma karşı hazırız ve buradayız" derken Elmas "Bu seçim mutlaka yapılacak" ifadelerini kullandı.

Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk olağan seçimli genel kurul toplantısının iptaline tepki gösterdi.

Metin Öztürk, sosyal medya hesabı Twitter'dan, aday yönetim kurulu listesindeki isimlerle Galatasaray Stadyum Müzesi önünden çekilmiş bir fotoğrafla, "Biz genel kurul iradesini hiçe saymaya kalkabileceklerini biliyorduk. Galatasaray'a dahili ve harici zarar verebilecek her türlü duruma karşı hazırız ve buradayız." paylaşımında bulundu.

BURAK ELMAS DA TEPKİ GÖSTERDİ

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan başkan adaylarından Galatasaray başkan adayı Burak Elmas, "Devlet organ, yetki ve kararları adına niyet okuyarak, yasal takvimi devam eden, etmesi önünde aksi yasal bir karar ve hiçbir engel olmayan seçimin iptali söz konusu olamaz. Erteleme koşulları ve süreleri ise tüzüğümüzde açıkça belirtilmiştir. Bu seçim mutlaka yapılacak. Galatasaray demokrasi kültürünün gücünü herkese göstermek adına, yasal süre bitimi 7 Mayıs 2021 saat 18.00’e kadar, seçim listeleri ve ilgili evrakımızı divan kuruluna teslim edeceğimizi beyan ederiz. Genel kurul iradesinin sandığa yansıması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

29 Mayıs'ta yapılması planlanan Galatasaray Olağan Seçimli Genel Kurulu'nun, yeni idari tedbirler göz önünde bulundurularak pandemi koşullarının imkan vereceği en yakın tarihe kadar iptal edildiği açıklanmıştı.

Kaynak: AA

Metin Öztürk Galatasaray