Fenerbahçe'de Trabzonspor maçının şablonu oluşuyor

Fenerbahçe'de Trabzonspor maçının şablonu oluşuyor

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında ligin kritik dönemeçlerinden birine çıkıyor. Peki Mesut 11'e dönecek mi? Serdar Aziz iyileşmezse yerine kim oynayacak, Valencia'nın durumu ne olacak?

Fenerbahçe’de hafta sonu Trabzonspor’la oynayacağı kritik maç öncesi kafalardaki soru işaretleri cevaplarını bulmaya başladı.

Mesut Özil ilk 11’e dönecek mi, sakatlığı düzelen futbolcular Trabzon’da şans bulacak mı, Serdar Aziz iyileşmezse yerine kim oynayacak? Valencia maça yetişecek mi?

Pereira, milli arada en çok Mesut Özil üzerinde durdu. Şampiyonluk yolundaki rakibi Trabzonspor’la oynayacakları liderlik maçının önemini iyi bilen Portekizli, yıldız oyuncuya 3 maç sonra formasını verecek. Ligde son iki maça yedek kulübesinde başlayan, hastalığı nedeniyle de Olimpiakos maçında forma giyemeyen Mesut Özil de milli arayı ekstra çalışmalar yaparak geçirdi.

Takımla çalışmalara çıkan Jose Sosa da ilk 11’de olmasa bile önemli bir hamle oyuncusu olarak Pereira’nın elini kuvvetlendirecek. Maç eksiği olduğu için 11’de oynaması zor gözüken Arjantinli orta sahayla da Pereira antrenmanlarda yakından ilgilendi.

Sarı-lacivertlilerde çalışmalara başlayan Tisserand ve Nazım Sangare’nin ise Trabzon kadrosuna alınması ancak yedek kulübesinde oturmaları bekleniyor. İrfan Can Kahveci’nin ise bu maça da yetişmesi zor gözüküyor.

VALENCİA KULÜBEDE BAŞLAYABİLİR

Fenerbahçe’yi Trabzonspor maçında tek endişelendiren nokta ise Enner Valencia’nın Ekvador Milli Takımı’ndan geç dönecek olması.

Başarılı futbolcu, Ekvador’un Kolombiya’yla perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısı deplasmanda oynayacağı maçta forma giyecek. Türkiye’yi bir günlük yolculukla dönecek Valencia, Trabzonspor maçı antrenmanlarında yer alamayacak. Pereira hiç dinlenme fırsatı bulamayacak golcü oyuncuyu oyunun gidişatına göre kullanmayı planlıyor.

SERDAR AZİZ YETİŞMEZSE FORMA NOVAK’IN

Pereira, A Milli Takım’da sakatlanan Serdar Aziz’in Trabzonspor maçına yetişmemesi durumunda alternatifini buldu.
Tisserand’ın tam hazır olmaması gerçekçesiyle, Serdar oynamazsa savunma 3’lüsü Novak’la tamamlanacak.
Novak, Hatayspor ve Olympiakos maçlarında Kim ile Szalai’ye eşlik etmiş ve üçlünün sağında oynamıştı.

MİLLİ GURUR

Fenerbahçe’de milli takıma giden oyuncuların performansları camiayı mutlu etti.

A Milli formayı ilk kez giyen Serdar Dursun’un Letonya maçında attığı gol ve maçın yıldızı olması yüzleri güldürdü. Pelkas, Yunanistan formasıyla bir gol atarken, Valencia yıldızı olduğu Ekvador Milli Takımı’yla Dünya Kupası elemelerinde 3 gol kaydetti. Kim Min Jae de Güney Kore Milli Takımı’nın Suriye’yi 2-1 yendiği maçta galibiyeti getiren golün asistini yaptı.

Atilla Szalai ise Macaristan’ın İngiltere’yle deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçta gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekerek, Avrupa basınından övgü aldı.