Fenerbahçe bu yıl 12 farklı 11 ile sahaya çıktı!

Fenerbahçe bu yıl 12 farklı 11 ile sahaya çıktı!

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira'nın bir oyun sistemi olsa da bu yıl 12 maçta 25 oyuncu ve 12 farklı ilk 11 ile başlaması dikkat çekti.

Yaptığı rotasyonlarla dikkati çeken Fenerbahçe'nin teknik patronu Vitor Pereira, 12 resmi maçta 25 oyuncusundan faydalandı.

Ligde 8 hafta sonunda zirvede yer alan, Avrupa'da Olympiakos yenilgisine rağmen üst tura çıkma ümidini koruyan Fenerbahçe'de Portekizli teknik adam, henüz iki maç üst üste aynı 11'i kullanmadı.

Süper Lig'de 8, Avrupa'da ise 4 maç yapan Fenerbahçe'nin bu sezon 12 karşılaşmalık periyotta Pereira hep farklı kadrolarla takımını sahaya sürdü. 

Fenerbahçe bu yıl 12 farklı 11 ile sahaya çıktı! - Resim : 1

23 FARKLI İSİM 11'DE 

 Sarı-lacivertlilerin teknik patronu 23 futbolcusuna ilk 11'de şans tanıdı.

Pereira'nın ilk 11'de vazgeçemediği ise iki isim bulunuyor: Altay Bayındır ve Luiz Gustavo. Bu futbolcular Pereira'nın prensleri olarak dikkati çekti.

Süre alıp ilk 11'de şans bulamayan isimler ise genç yetenekler Arda Güler ile Fatih Yiğit Şanlıtürk oldu. Pereira, genç kaleci Berke Özer ile yeni transferlerde Burak Kapacak'a ise henüz forma şansı vermedi.

Fenerbahçe bu yıl 12 farklı 11 ile sahaya çıktı! - Resim : 2

SAVUNMADAKİ İSTİKRARA HÜCUMDA SAĞLANAMADI

Pereira, savunmadaki ideal kadrosunu oluştururken, aynı durumu ileri hat için söylemek mümkün olmuyor.

Szalai ve Kim, savunmanın vazgeçilmez ikilisi konumunda. Savunma 3'lüsünü tamamlayan diğer isim ise sakatlanana kadar Tisserand, daha sonra ise Serdar Aziz ya da Novak oldu.

Pereira, hücum 3'lüsünde ise her maç değişik isimler oynattı. Portekizli teknik adam üst üste iki maç aynı hücum hattını henüz oluşturamadı.

Fenerbahçe bu yıl 12 farklı 11 ile sahaya çıktı! - Resim : 3

Kaynak: Web Özel