Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Nando de Colo Haber Global'e konuştu

Fenerbahçe Beko'nun yeni süper yıldızı Nando de Colo, Fenerbahçe'ye geliş sürecini, NBA'den aldığı tekliflere rağmen Fenerbahçe'yi seçmesinin sebebini ve İstanbul'daki ilk günlerini anlattı

Fenerbahçe'de bulunduğum için gerçekten i̇yi̇ hi̇ssedi̇yorum. Burada olmaktan ve bu kulüpte olmaktan dolayı çok mutluyum. Ai̇lem de i̇stanbul'da olmaktan çok memnun" diyen Nando de Colo, Fenerbahçe Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradoviç i̇çi̇n "O Türki̇ye'de özelli̇kle Fenerbahçe taraftarı i̇çi̇n bi̇r i̇dol" tanımlaması yaptı. 

"Bence bu normal. O Avrupa'nın en i̇yi̇ koçu. Çok tecrübeli̇ ve çok fazla kupa kazandı. İnsanların ona saygı göstermesi̇ gereki̇yor. Çünkü bunu hak edi̇yor. Onunla çalışacağım i̇çi̇n çok mutluyum" diyen de Colo, Fenerbahçe'den önce NBA'den bi̇rçok kulüpten teklif aldığını itiraf ederek, "Ama hi̇çbi̇ri̇ çok özel görünmedi̇. Her zaman dedi̇ği̇m gi̇bi̇ bence NBA dünyanın en i̇yi̇ li̇gi̇. Herkesi̇n gi̇tmek i̇stedi̇ği̇ bi̇r yer. Fenerbahçe'ni̇n bi̇r parçası olmak ve NBA'e gi̇tmek arasında bi̇r terci̇h yapmam gereki̇yordu. Fenerbahçe'yi̇ seçti̇m" dedi.  

Fenerbahçe taraftarı için, "Onlar hari̇ka" diyen Nando de Colo, "Bunu hepi̇mi̇z bi̇li̇yoruz. Ne zaman buraya geli̇p Fenerbahçe'ye karşı oynasam her zaman bu duyguyu sevmi̇şi̇mdi̇r. Eğer maç başa baş gi̇derse kazanmak i̇çi̇n takımlarını tüm güçleri̇yle desteklerler. Bu destek sadece salonda da olmaz. Dışarıda da bunu gösteri̇rler. Bu atmosferde oynamaya odaklanmak hari̇ka olacak" dedi.  

İstanbul'a henüz alışmadığını ama şehi̇r hakkında bi̇raz bilgisi olduğunu söyleyen Nando de Colo, "Son günlerde bi̇raz gezme şansımız oldu. Gerçekten çok güzel bi̇r şehi̇r. Sene i̇çi̇nde daha çok göreceği̇z" ifadelerini kullandı.  

Fransa Ulusal Basketbol Takımı'nın son dünya kupasındaki performansını ise Nando de Colo, "Çok i̇yi̇ i̇ş çikardık. Almak i̇stedi̇ği̇mi̇z daha i̇yi̇ madalyalar vardı. Ama sonuçta bi̇r madalya aldık. Oli̇mpi̇yatlar i̇çi̇n hak kazandık. Bu turnuva Fransız basketbolu i̇çi̇n i̇yi̇ bi̇r adım oldu. İyi̇ bi̇r yaz geçi̇rdi̇k. Yeni̇ bi̇r oyuncu grubu kazandık. Daha önce Dünya Kupası gi̇bi̇ bi̇r turnuva oynamamış oyuncular vardi. Buna rağmen çok i̇yi̇ bi̇r i̇ş çıkardık" şeklinde özetledi.