Emlak konut GYO, Riva ve Florya protokolünü feshetti!

Emlak konut GYO, Riva ve Florya protokolünü feshetti!

Emlak Konut GYO, KAP'a yaptığı bildirimde Galatasaray ile olan Riva ve Florya protokollerinin fesih edildiğini resmen açıkladı

Emlak Konut GYO, KAP'a yaptığı açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Şenlik Mahallesinde kain taşınmaz (Florya) üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Şirketimiz arasında 2016 yılında imzalanan protokoller fesih edilmiştir" denildi.

RİVA VE FLORYA İPTAL! ŞİMDİ NE OLACAK?

RİVA VE FLORYA'DA EMLAK KONUT GYO İLE GALATASARAY BU DURUMA NASIL GELDİ?

Riva ve Florya projeleri için Galatasaray Kulübü, önceki başkan Dursun Özbek'in aldığı yetkiyle imzaladığı protokole göre Galatasaray'a Kemerburgaz'da Emlak Konut mülkiyetinde bulunan bir arazi tahsis edilecek, bunun karşılığında ise Florya ve Riva arazilerinde konut projeleri inşa edilmesi için Emlak Konut GYO ihalelere çıkacaktı.
Riva'da ihale gerçekleşti, hatta ihaleyi alan şirket üreteceği konutların ön satışına bile başladı. Buna karşılık Galatasaray'ın halen tesislerinin bulunduğu Florya ve karşılığında yeni tesislerin yapılmasının planlandığı Kemerburgaz'da işler hiç de umulduğu gibi gitmedi. Galatasaray'a tesislerin yapımı için tahsis edilen Kemerburgaz'daki arazide iki ayrı ihlal bulunduğu, bunlardan birinin ise bir maden sahası olduğu öğrenildi. Maden sahalarının imara açılamaması nedeniyle Galatasaray'ın Kemerburgaz'da tesislerini kurması ve taşınması mümkün olmadı. Giderek uzayan sürecin ardından kamuoyu Mustafa Cengiz'in açıklamalarıyla haberdar olduğu Emlak Konut GYO ile yapılan konuya ilişkin görüşmelerin ardından bu defa Emlak Konut GYO'nun sürpriz açıklamasına şahit oldu. Emlak Konut GYO, Galatasaray ile yapılan protokollerin feshi için sürecin başlatıldığını açıkladı. Bugün ise Emlak Konut GYO, KAP'a yaptığı bildirimle Riva ve Florya konusunda Galatasaray Kulübü Derneği ile 2016 yılında yapılan protokollerin fesih edildiğini resmen açıkladı.
Bundan sonrası için hukuken nasıl bir süreç işleyeceği konusu halen net değil. Fakat konuya yakın kaynaklar, Riva ve Florya protokollerin birlikte yapılması nedeniyle feshin kaçınılmaz olduğunu, Riva için Emlak Konut GYO ile Galatasaray arasında yeni bir protokol yapılabileceğine dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Emlak Konut GYO'dan gelen bazı açıklamalar da benzer bir sürece işaret ediyordu.

Öte yandan Galatasaray'ın protokollere bağlı olarak Emlak Konut GYO'dan aldığı ön ödemelerin ne şekilde çözüme kavuşturulacağı konusu bu süreçteki en büyük soru işareti.

son dakika son dakika haber