Derbide ev sahipleri galibiyete hasret

Derbide ev sahipleri galibiyete hasret
Fenerbahçe evinde Galatasaray'ı en son Kasım 2016'da Robin van Persie'nin golleriyle 2-0 yenmişti. Fotoğraf: AA

Son yıllarda derbilerde görülüyor ki ev sahipleri galibiyet almakta zorlanıyor. Pereira'nın Galatasaray galibiyeti bulunmazken, Galatasaray'ın sahasındaki Fenerbahçe'yle oynadığı son 6 derbinin 5'i de beraberlikle sonuçlandı.

Süper Lig'de derbi haftasına girilirken Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son yıllarda dikkat çeken detaylar var. İki takımın 112 yıl önce başlayan rekabetinde son dönemde ev sahibi takımlar kendi sahasında galip gelmekte zorlanıyor.

Türkiye'nin iki büyük camiasını yeşil sahada karşı karşıya getiren son 5 yıldaki derbilerde, konuk takımlar mağlubiyet yaşamadı.

Derbide taraftarı önünde son kazanan takım ise Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, ezeli rakibini 20 Kasım 2016'da Robin van Persie'nin golleriyle Kadıköy'de 2-0 yenmişti.

Bu tarihten sonra Fenerbahçe, Kadıköy'de bir daha Galatasaray derbisi kazanamadı, sarı-kırmızılıların Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu'ndaki galibiyet hasreti ise 2014 yılına kadar uzanıyor.

FENERBAHÇE, DEPLASMANDA 7 YILDIR KAYBETMİYOR

Fenerbahçe, rakibine deplasmanda 7 yıldır yenilmiyor. Sarı-lacivertliler, Galatasaray'a dış sahada son olarak 18 Ekim 2014'te Wesley Sniejder'in golleriyle 2-1 yenildi. Daha sonra şimdiki ismiyle NEF Stadı'nda oynanan 6 maçın 1'ini Fenerbahçe kazanırken, 5 maçta eşitlik bozulmadı.

Fenerbahçe Galatasaray derbisi hakkında bilgi  içeren infografik

FENERBAHÇE'NİN 8 MAÇLIK HASRETİ

Fenerbahçe, Galatasaray'ı 8 maçtır yenemiyor. En son 23 Nisan 2017'de Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenen sarı-lacivertliler, sonraki 8 maçın 2'sini kaybetti, 6 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

BERABERLİKLER DAMGA VURUYOR

Son yıllarda Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde alınan beraberlikler dikkat çekiyor. Taraflar arasında oynanan son 10 maçın 6'sında eşitlik bozulmazken, bu maçların 4'ünde gol atılamaması da öne çıkan bir başka detay oldu. Galatasaray'ın sahasındaki  Fenerbahçe'yle oynadığı son 6 derbinin 5'i de beraberlikle sonuçlandı.

ALİ KOÇ’UN GALATASARAY GALİBİYETİ YOK

Fenerbahçe, başkanlığının 4. yılına giren Ali Koç döneminde Galatasaray'ı hiç yenemedi. Koç'un başkanlığında sarı-lacivertliler, 6 Galatasaray derbisini oynadı. Bu maçların 4'ü berabere biterken, 2'sini sarı-kırmızılı ekip kazandı. Fenerbahçe için en kötüsü ise bu yenilgilerin Kadıköy'de yaşanması ve 21 yıllık serinin Ali Koç döneminde bitmesi oldu.

PEREİRA DA GALATASARAY’I YENEMEDİ

Fenerbahçe, teknik direktör Vitor Pereira ilk dönemindeki Galatasaray derbilerini de kazanamadı.
2015-2016’da Kadıköy’deki maç 1-1 biterken, deplasmanda şampiyonluğa mal olan puan kayıplarından biri yaşandı ve derbi 0-0 sona erdi. O sezon iki takım Türkiye Kupası’nda finalde de karşılaştı. Pereira’nın takımı finalde Galatasaray’a 1-0 yenilerek ezeli rakibine kupayı kaptırdı.