Christian Eriksen'in sağlık durumu nasıl? Son açıklama geldi

Christian Eriksen'in sağlık durumu nasıl? Son açıklama geldi

EURO 2020'de Finlandiya ile oynanan maçta fenalaşan Danimarkalı Christian Eriksen'le ilgili en güncel açıklamayı Danimarka Futbol Federasyonu yaptı. Danimarka Milli Takım Doktoru Martin Boesen ise Eriksen'in yaşadığı zor anları anlattı.

Ünlü futbolcu Christian Eriksen, EURO 2020 D Grubu'nda oynanan Danimarka-Finlandiya maçının 45. dakikasında bir anda fenalaşarak yere yığılmıştı. Kalp krizi geçirdiğinden şüphelenilen 29 yaşındaki oyuncu sağlık ekiplerinin başarılı müdahalesiyle hayata döndürülmüştü.

Danimarka Futbol Federasyonu, Eriksen'in durumunun stabil olduğunu ve desteklerini ileten herkese teşekkür ettiğini açıkladı.  Yapılan açıklamada, Eriksen ile bu sabah konuşulduğu ifade edilirken, “Durumu stabil ve ileri tetkikler için hastanede kalmaya devam edecek. Milli Takım kadrosu ve ekibi, dün yaşananlardan sonra destek aldı ve bundan sonra da birbirlerinin yanında olmaya devam edecek. Eriksen ve ailesine desteklerini ileten herkese teşekkür ediyoruz” açıklamalarına yer verildi.

Christian Eriksen'in sağlık durumu nasıl? Son açıklama geldi - Resim : 1

‘YANINA GİTTİĞİMDE NEFES ALIYORDU’

Danimarkalı Christian Eriksen’e ilk müdahaleyi yapan milli takım doktoru Martin Boesen ise, yıldız futbolcuyu hızlı müdahale sayesinde hayata döndürdüklerini söyledi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Parken Stadı’nda oynanan maçın ardından yaptığı açıklamada yaşananları anlatan Boesen, “Christian’ın yere yığıldığı anı göremedim. Bizi hemen sahaya çağırdılar. Çizgi kenarındaydı ve bilincini kaybetmişti. Yanına gittiğimde nefes alıyordu ve nabzını hissediyordum. Sonrasında durum değişti. Herkesin gördüğü gibi kalp masajı yapmak zorunda kaldık. Sağlık ekibi olarak hemen harekete geçerek hızlı müdahalede bulunmamız Christian’ı yeniden hayata döndürdü” ifadelerini kullandı.

Christian Eriksen'in sağlık durumu nasıl? Son açıklama geldi - Resim : 2

KÖTÜ HABERİ KARDİYOLOG VERDİ

Danimarkalı yıldız oyuncuyla ilgili kötü haber ise spor kardiyoloji profesörü Sanjay Sharma'dan geldi. İngiliz ulusal haber ajansı PA'ya konuşan Sharma, şunları ifade etti: 

"Hiçbir tıp doktoru Eriksen'in tekrar futbol oynamasına izin vermeyecek. Açıkçası orada bir şeyler çok ters gitti. Ama onu hayata geri döndürmeyi başardılar. Soru şu; Ne ve neden oldu?

Döndüğü ve uyanık olduğu için çok memnunum. Bir daha futbol oynayıp oynamayacağını bilmiyorum. Orada birkaç dakikalığına da olsa öldü, tıp uzmanı onun tekrar ölmesine izin verir mi? Cevap kesinlikle hayır. İyi haber yaşayacak, kötü haber ise kariyerinin sonuna geliyordu, başka bir profesyonel futbol maçı oynar mı bunu söyleyemem. Ama İngiltere'de oynamazdı. Bu konuda çok katı olurduk."

FABRICE MUAMBA 24 YAŞINDA FUTBOLU BIRAKMIŞTI

İngiltere U21 oyuncusu Fabrice Muamba da 2012 yılında Bolton Wanderers forması giyerken Eriksen'e benzer bir durum yaşamıştı. Muamba, futbolculuk kariyerine devam etmeyi umuyordu, ancak 5 ay sonra sağlık uzmanlarının tavsiyesi üzerine 24 yaşında futbolu bıraktı.

Christian Eriksen