Barcelona havlu attı, La Liga'da şampiyonluk yarışı son haftaya kaldı

Barcelona havlu attı, La Liga'da şampiyonluk yarışı son haftaya kaldı

İspanya La Liga'nın 37. haftasında sahasında Celta Vigo'ya yenilen Barcelona'nın şampiyonluk şansı kalmazken ilk iki sırayı paylaşan Madrid ekiplerinden Atletico son haftaya büyük avantajla girdi.

La Liga'da 37. hafta maçları bugün oynandı.

Şampiyonluk mücadelesi veren Barcelona, sahasında hedefsiz Celta Vigo'ya 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 mağlup olarak şampiyonluk şansını matematiksel olarak tüketti. Katalan ekibi 76 puanla 3. sırada kaldı.

Deplasmanda Athletic Bilbao ile karşılaşan Real Madrid ise Nacho'nun 68. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak 81 puanla ikinciliğini sürdürdü ve şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı.

Lider Atletico Madrid ise sahasında ligin hedefsiz takımlarından Osasuna'ya karşı 1-0 geriye düşmesine rağmen son 10 dakikada bulduğu iki golle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve 83 puanla liderliğini sürdürdü.

La Liga'da son hafta maçları 23 Mayıs Pazar günü oynanacak. Lider Atletico Madrid deplasmanda Valladolid ile karşılaşacak, ikinci Real Madrid ise sahasında Villarreal'i konuk edecek.

İHTİMALLER

Atletico Madrid, Valladolid karşısında kazanması durumunda şampiyon olacak.

Atletico Madrid'in Valladolid'le berabere kalması ya da kaybetmesi, Real Madrid'in de Villarreal'i yenmesi durumunda ikili averajda önde olan Real Madrid şampiyonluğunu ilan edecek.

Kaynak: Haber Global TV

La Liga La Liga puan durumu Atletico Madrid Real Madrid Barcelona