Arda Güler Real Madrid'de CKM devrinin fişini resmen çekti
Arda Güler, Xabi Alonso yönetiminde FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda kendini kanıtlayarak Real Madrid’in orta sahasında yeni bir döneme şekil veriyor ve on yıl sonra efsanevi CKM (Casemiro, Kroos, Modric) üçlüsünü geride bırakıyor.
Arda Güler, Kulüpler Dünya Kupası’ndaki ilk maçta, Al-Hilal karşısında ilk 11’de başlamadı. Herkesin aklında aynı şey vardı. Ancelotti'nin hayaleti Xabi Alonso'ya da mı sirayet etmişti. Bir yıl daha kayıp olarak mı geçecekti. Ancak ikinci yarıda milli futbolcumuz, Raúl Asencio’nun yerine oyuna girdi ve dünya değişti.
Onun ‘5 numara’ pozisyonunda konumlanması, Xabi Alonso’nun yeni Real Madrid’inin taktiksel imzalarından biri. Fenerbahçe’den alınan Arda’ya, topu iyi kullanması ve oyunu akıllıca kurması nedeniyle oyunu geriden başlatma görevi güvenle verildi.
Arda’nın yanında genellikle Bellingham ve Valverde oynarken, Tchouaméni daha çok stoper olarak görev yaptı. Onun 11’deki yerini sağlamlaştırması, Real Madrid orta sahasında yeni bir dönemin başlangıcını müjdeliyor. Çünkü uzun yıllar bu alan efsanevi bir orta saha üçlüsünün egemenliğindeydi: pivotta Casemiro ve içlerde Kroos ile Modric, yani dört Şampiyonlar Ligi (2016, 2017, 2018 ve 2022) kazanan ünlü CKM üçlüsü.