Adana Demirspor ile Kayserispor yenişemedi

Adana Demirspor Kayserispor Süper Lig
Adana Demirspor ile Kayserispor yenişemedi

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Adana Demirspor, evinde karşılaştığı Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig'de 21. haftada Adana Demirspor evinde Kayserispor'u ağırladı. Müsabaka 1-1 berabere sonuçlandı.

21. dakikada Kayserispor’da Cardoso’nun ortasında Muric’in elinden kaçırdığı topa kale alanı öndeki Gökhan vurmaya çalıştı ancak savunma vuruşa engel oldu.

26. dakikada Adana Demirspor’da Samet, orta alanda buluştuğu topu Belhanda’ya gönderdi. Belhanda’da aldığı topu sağındaki Assombalonga’ya verdi. Ceza sahası ön çizgisinde soluna doğru topu çeken

Assombalonga, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
30. dakikada Kayserispor’da Cardoso’nun kafayla indirdiği topa kale alanı içerisinde boş kalan Gavranovic, yine kafayla vurdu ancak kaleci Muric, topu kurtardı.

32. dakikada Adana Demirspor’da Sinan’ın ortasıyla topla buluşan Belhanda, sol çaprazdan ceza sahasına kadar girdi ve düzgün bir vuruş yaptı. Ancak kaleci Lung, topu kurtardı.

36. dakikada Adana Demirspor’da Bjarnason’un pasıyla ceza sahasına giren Akintola, kale alanının gerisinden yaptığı vuruş savunmadan oyuna geri döndü.

52. dakikada sağ kanattan gelişen Kayserispor atağında Cardoso’nun ortaladığı topa arka direkte Mustafa Pektemek hareketlendi ancak Adana Demirspor’da Samet öncesinde kafa vurarak topu kornere çeldi.

54. dakikada Adana Demirspor’da kendi yarı alanında topu alan Sinan, Assombalonga’ya uzun bir ara pası gönderdi. Ceza sahası içerisine giren Assombalonga’nın, karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Lung meşin yuvarlağın sahibi oldu.

59. dakikada Kayserispor’da Carole’ün sol kanattan uzun kullandığı taç atışında savunmadan seken topa ceza alanı ön çizgisinden İbrahim gelişine vurdu ancak top az farkla üstten dışarı çıktı.

66. dakikada Adana Demirspor’un sol kanattan gelişen atağında Akintola’nın çaprazdan vuruşu kaleci Lung’da kaldı.

87. dakikada Kayserispor’un sağ kanattan gelişen atağında Onur topu ceza sahasına ortaladı. Samet’in kafasından seken topu kale önünde İlhan Parlak aldı. İlhan, geriden gelen Mane'ye psaını aktardı. Mane'nin ceza sahası içi sağ çaprazında gelişine yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan müsabaka 1-1 berabere tamamlanmıştı. Son 5 maçta iki takım da 1'er galibiyet alırken 3'er maç berabere tamamlandı.

Süper Lig'de Adana Demirspor geçen hafta Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederken Altay ise Kayserispor'u tek golle geçti.

Süper Lig'de 21 hafta sonunda Adana Demirspor 34, Kayserispor ise 28 puan topladı.

Montella: Yolumuza devam etmeliyiz

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Kayserispor maçı sonrası, “2-0’ı yakalayabileceğimiz pozisyonlar vardı. Maç böyle sonuçlandı ve bunu kabul etmemiz lazım. Yolumuza devam etmeliyiz” dedi.

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında evinde Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Maç sonu basın toplantısında konuşan Adana Demirspor’un Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “İkinci yarıda oynanan futbol, önceden tahmin ettiğimiz bir futboldu. Futbolcularımızı tebrik etmek istiyorum. Çok fazla enerji sarf ettiler. Bir dahaki haftaya hazırlanmamız gerekiyor. Samet’i de tebrik etmek istiyorum. Hem kaptanlığımızı yaptı hem de çok iyi bir performans sergiledi. Bu sonucu da kabul edip, tekrardan çalışmalara başlayarak istediğimiz sonuçları almak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
2-0’ı yakalayabilecekleri pozisyonları bulduklarını da aktaran Montella, “Bu maça aslında baktığımızda 2-0’ı yakalayabileceğimiz pozisyonlar vardı. Maç böyle sonuçlandı ve bunu kabul etmemiz lazım. Yolumuza devam etmeliyiz. Tabii ki de kazansak bizim için mükemmel bir gün olurdu ama maalesef beraberlikle bitti” ifadelerini kullandı.

Hikmet Karaman: İyi maç oldu

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bize göre iyi bir maç oldu. Beraberlik golünü attığımız için mutluyuz” dedi.

Kayserispor, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı. Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kayserispor’un Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Maçtan önce bizi Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak çok iyi ağırladı. Tesisleri kullandırdı. Konukseverlik çok iyi. Adana Demirspor taraftarı çok güzeldi. Takımlarını çok iyi desteklediler, bize de en ufak bir sataşma yapmadılar. Çok güzel bir maç oldu. Adana Demirspor iyi bir takım. İyi bir kadrosu var. Bana göre bu kadro ilk 5’i zorlayabilir. Şimdi 2-3 transfer daha yapacaklar. Bizim de mütevazı bir kadromuz var. Berna Hanım da bu konuda gerçekten Kayserispor adına çok büyük katkılarda bulunuyor. Bize göre iyi bir maç oldu. Beraberlik golünü attığımız için mutluyuz ama bizim esas maçımız çarşamba günü içeride oynayacağımız Başakşehir maçı. Adana Demirspor’a başarılar diliyorum, kendi oyuncularımızı da tebrik ediyorum. Kayserispor taraftarını da Başakşehir maçına davet ediyorum” diye konuştu.

Her iki takımda da eksikler olduğuna dikkat çeken Karaman, “Takımlarımızın bazen büyük maçlar oynadığında bu maçların ardındaki performansları çok önemli. Zaman zaman oyuncular zafer sarhoşluğu yaşıyor. Oyun disiplininden hiç kopmadık ve oyunu sonuna kadar götürdük” ifadelerini kullandı.

 

 

Adana Demirspor Kayserispor Süper Lig