İngiliz bilim insanları karantina sürecinin psikolojik sürecini gerçek yaşanmış intihar vakası ile inceledi

İngiliz bilim insanları karantina sürecinin psikolojik sürecini gerçek yaşanmış intihar vakası ile inceledi

İngiliz bilim insanları yaptığı araştırma sonucunda, karantina altında 'çok hızlı kaygı ve endişe bozukluğu geliştiği' bu sebeple intiharların olabileceği konusunda uyarılarda bulundu

İngiltere’nin başkenti Londra'da Mart ayında koronavirüse (Covid-19) yakalanan emekli emniyet müdür yardımcısı James Connelly-Webster (58), 8 günlük karantina sürecinde intihar etti.

İngiltere'de bilim insanları koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle karantina uygulamasının psikolojik etkilerini ele alan bir araştırma sonucu yayınladı. 

KARANTİNA SÜRECİNDE ENDİŞE BOZUKLUĞUNA DİKKAT

Connelly-Webster'in karantina sürecini inceleyen bilim insanları, emekli emniyet müdürünün karantina altında ‘çok hızlı kaygı ve endişe bozukluğu geliştirdiği’ ve bu sebeple intihar ettiği sonucuna vardı. Nisan’da intihar eden James Connelly-Webster’ın, karantinanın ilk günlerinde ailesiyle sık sık görüntülü konuştuğu, hatta Connelly-Webster’ın aile yemeklerini bile internet üzerinden görüntülü yedikleri ortaya çıktı.

‘YALNIZ KARANTİNADA’ AKIL SAĞLIĞINA DİKKAT

Bilim insanları, eşi ve çocuklarının kısa sürede Connelly-Webster'ın zihinsel sağlığında bir bozulma fark ettiğini ve Connelly-Webster'ın eşinin kocasının hızlı şekilde değiştiğini açıkladı.

Araştırma sonucunda Connelly-Webster'ın koronavirüs, şüphesiyle komşularının ve çevrenin kendisini hakkında ne düşüneceği konusunda paranoya olduğunu belirtirken, yalnız başına karantina altında kalmanın akıl sağlığını bozduğu ifade edildi.

Bilim insanları karantina sürecinde depresyondan uzak durmak için kişinin sürekli surette eş, arkadaş ve yakın çevre ile internet ortamında iletişimde kalmayı öneriyor. 

 

Kaynak: DHA

karantina intihar kaygı bozukluğu haberler