Araştırma: Kovid-19 tedavisi görmüş yaşlı erkekler, plazma bağışı için en güçlü aday

koronavirüs
Araştırma: Kovid-19 tedavisi görmüş yaşlı erkekler, plazma bağışı için en güçlü aday

ABD'de yapılan bir araştırmada, Kovid-19'a karşı koruyuculuk sağlayabilen antikorların en yüksek seviyelerine, hastanede tedavi görmüş yaşlı erkeklerde rastlandı.

ABD'de Johns Hopkins Bloomberg Kamu Sağlığı Okulu'nda görevli uzmanların liderliğinde yapılan bir araştırmanın sonuçları, "Journal of Clinical Investigation" dergisinde yayımlandı.

İYİLEŞMİŞ 126 KİŞİNİN ANTİKOR SEVİYELERİ İNCELENDİ

"NewsMedicalLifeSciences" sitesinin haberine göre, araştırma çerçevesinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanıp iyileşmiş 126 kişinin antikor seviyeleri incelendi.

Araştırma: Kovid-19 tedavisi görmüş yaşlı erkekler, plazma bağışı için en güçlü aday - Resim : 2

Araştırmada, hastanede tedavi görmüş yaşlı erkeklerin, Kovid-19 hastalarının tedavisinde plazma bağışı için en güçlü adaylar olduğu tespit edildi.

Uzmanların bulguları, Kovid-19'un hücreden hücreye enfeksiyonunu etkisiz hale getirmeyi amaçlayan hücre kültürlerinde plazmanın etkinliğini ve koronavirüsün sivri uçlu proteiniyle bağlantılı antikorların seviyesini ölçen çeşitli testlerle elde ettiği kaydedildi.

Bu çalışma yine daha önceki araştırmalar gibi deneklerin antikor seviyeleri ve koronavirüsü etkisiz hale getirme potansiyelinin çeşitlilik gösterdiğini, hastaneye kaldırılanların antikorlarının ortalama olarak daha yüksek seviyede ve etkin olduğunu ortaya koydu.

Kaynak: Haber Global TV

ABD koronavirüs Kovid-19 araştırma